Eerst naar de Feestwinkel dan naar carnaval

Het carnavalsseizoen is op 11 november al van start gegaan maar nu pas volgen de vele carnavalsactiviteiten elkaar in rap tempo op, met als climax de dolle dagen begin maart. De pronkzittingen, optochten en feestavonden prijken weer op de agenda’s van de carnavalsverenigingen en bij jou rijst dan ongetwijfeld meteen de vraag in welke carnavalskleding jij of jouw vriendengroep zich dit jaar gaat vertonen.

Specialist
Op die vraag zijn ze bij Feestwinkel van Beuningen helemaal voorbereid. Het verkoopteam heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van feestkleding en accessoires. Als geen ander weten ze daar wat de trends zijn, waar je op moet letten bij de aankoop en verstrekken zij de nodige informatie en adviezen. Blik op Beneden-Leeuwen ging deze week een kijkje nemen en sprak met de eigenaren Lia en Frans van Beuningen over de trends, waar mensen op moeten letten bij de aanschaf en ook over veiligheid van feestkleding.

Feestwinkel van Beuningen

Frans en Lia besteden veel aandacht aan de inkoop. Kleding moet van goede en veilige kwaliteit zijn. Foto: Markeon

Luxe lakeienkleding
De feestwinkel toont bij binnenkomst meteen al een bonte en kleurrijke aaneenschakeling van de mooiste kostuums en gekste accessoires voor elk budget. ‘We volgen natuurlijk de trends en dit jaar ligt het accent wat meer op de luxe lakeienjassen. De kleurrijke jassen zijn rijkelijk voorzien van epauletten, sierlijke biezen en knopenrijen. Nog altijd populair zijn ook de steampunk-pakken. Dit is een gefantaseerd item wat de oorsprong vindt in het stoomtijdperk’, legt Lia uit en neemt als voorbeeld een kostuum uit het kledingrek. De kleding oogt wat robuust en kenmerkt zich in driekwarts jassen of nog langer voor de heren, hoge hoeden en laarzen. Voor de dames zijn er uitbundige jurken, laarzen en hoge hoed, manchetten en sieraden gemaakt van geschakeerde tandwielen.

Blijvertjes
De Oppo-suits kostuums zijn een blijvertje, de opvallende pakken met een prima pasvorm maar opvallende kleuren en gekke designs. Die zijn al enige jaren populair. Voor de dames zijn er de altijd populaire Tirolerjurken, maar ook de Hipster kleding is een begrip geworden. ‘De kwaliteit van feestkleding is heel divers. We willen iedereen van dienst kunnen zijn en daarom vind je bij ons feestkleding voor elk budget. Dat betekent dat je met een wat lager budget enige concessie zou moeten doen aan de kwaliteit. Dat is iets wat wij beslist niet willen. Als je op zoek bent naar hoogwaardige kwaliteit, maar ook als je wat eenvoudiger gekleed wilt gaan kun je hier prima slagen.’

After Party pillen

Be fabulous the next morning. Of in goed Lauws: Vuul oew eige bèter mergevroeg. Foto: Markeon

Nieuwtje
Op onze vraag wat het nieuwste artikel is, beginnen Lia en Frans beiden te lachen. Ze wijzen naar een toonbankdisplay met een lcd scherm. In het doosje liggen verpakkingen waarin After Party pillen liggen. ‘Nee, we zijn geen apotheek begonnen, maar deze magnesiumpillen reguleren het vocht en mineralen in je lichaam waardoor je ’s morgens fitter opstaat. Oplossen in water en innemen voordat je gaat slapen. Volg de aanwijzingen op de verpakking,’ vertelt Lia.

Groepen
‘Het is opvallend hoe vroeg de eerste groepen dit seizoen hun keuze maakten en bij ons binnenkwamen’, zo constateerde Frans. De groepen zijn dit jaar ook groter. Dat zou te maken kunnen hebben met de beschikbaarheid van bouwplaatsen. Sommige groepen hebben zich bij elkaar gevoegd omdat ze geen afzonderlijke bouwplaats hebben kunnen vinden voor het bouwen van een praalwagen.
De keus is ook dit jaar weer enorm. Voor grotere groepen die thematisch gekleed willen gaan, adviseren Lia en Frans om tijdig een bezoek te brengen en de mogelijkheden te bespreken. ‘Zo kunnen we op tijd bijbestellingen plaatsen en voorkom je teleurstellingen.’

Ben je naast feestkleding op zoek naar accessoires dan kijk je je ogen uit. Liefst twee etages kleding en accessoires bieden je zoveel keus dat je altijd vind waarnaar je op zoek bent en je kunt rekenen op deskundig advies.

Feestwinkel van Beuningen vind je aan de Zandstraat 62 in Beneden-Leeuwen. Kijk ook alvast op de site www.feestwinkel.shopom alvast ideeën op te doen.

Feestwinkel Van Beuningen

 Einderelatieadvies
Van den Hurk Meubelen