Eerste schop in de grond voor glasvezel

Binnenkort start Fore Freedom met werkzaamheden om het bedrijventerrein Waterstraat en omgeving, aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Sinds vorig jaar komen er steeds meer verzoeken van bedrijven binnen bij de gemeente voor sneller internet. Deze vragen komen voornamelijk van ondernemers van bedrijventerreinen. Eind vorig jaar is er een bijeenkomst georganiseerd om de vraag naar glasvezel te peilen. Hierna is gestart met een wervingsperiode. Uit de wervingsperiode kwam naar voren dat er interesse is in glasvezel, maar er waren niet genoeg gegadigden om de business case rond te krijgen. Doordat een aantal ondernemers extra inspanningen hebben verricht en hierdoor meerdere ondernemers over de streep hebben weten te trekken, wordt het bedrijventerrein Waterstraat (in Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen) en omgeving, binnenkort aangesloten op het glasvezelnetwerk. Helaas zijn tijdens de wervingsperiode twee andere bedrijventerreinen in Wamel en Dreumel afgevallen, wegens te weinig aanmeldingen.

Wethouder Bos:“Positief dat de ondernemers de handen ineen hebben geslagen samen met de gemeente en Fore Freedom; met resultaat. Als er in Wamel en Dreumel nieuwe geïnteresseerden zijn, op de bedrijventerreinen, dan kunnen zij zich bij ons melden”.

Glasvezel

Wethouder Sander Bos ontvangt een schop uit handen van Sander Hendriks van de firma Fore Freedom. Foto: Markeon

IsMijnPlaats
Van de Geer Tweewielers