12-10-2018 2 min. Patrick van Haren

FruitDelta Rivierenland valt in de smaak in Brussel

FruitDelta Rivierenland valt in de smaak in Brussel

Tasting laat Europese regio's kennismaken met wat de regio te bieden heeft

Brussel, 9 oktober 2018 - FruitDelta Rivierenland heeft een goede indruk achtergelaten bij de bezoekers van de Europese Week van Regio's en Steden (EWRC). Tijdens dit drukbezochte, vierdaagse evenement komen meer dan 6.000 bezoekers vanuit Europese regio’s, steden en instituties samen in Brussel. Zij konden tijdens het openingsevenement genieten van hapjes en drankjes uit Rivierenland.
Informele kennismaking over de grenzen heen “Wij zijn verheugd dat ‘Europa’ op deze manier heeft kunnen kennismaken met FruitDelta Rivierenland,” aldus regiovoorzitter Hans Beenakker. “Met een hapje en een drankje in de hand hebben wij op informele wijze contacten gelegd over de grenzen heen. Wij hopen dat deze week de start is van een aantal mooie samenwerkingen.“

Enige proeverijverzorgende Nederlandse regio Vier Europese regio’s boden een proeverij aan tijdens de opening. FruitDelta Rivierenland was de enige Nederlandse regio. Naast Griekse olijfolie en Roemeense worst kon er dus ook genoten worden van fruitige delicatessen van Van der Valk uit Tiel. Daarnaast schonk De Fruitmotor haar Betuwse Krenkelaar, onlangs nog uitgeroepen tot beste Nederlandse appelcider. “Wat zo leuk was: onze appelcider was een feestelijke binnenkomer om over onze prachtige FruitDelta te praten”, aldus Hilde Engels van De Fruitmotor. "Wij hebben daarnaast enkele contacten gelegd voor duurzame internationale fruitprojecten." Naast bezoekers uit heel Europa, bezochten ook bestuurders uit onze eigen provincie de tasting van FruitDelta Rivierenland, waaronder gedeputeerde Michiel Scheffer.

Over de EWRC De Europese Week van Regio's en Steden is een jaarlijks, vier dagen durend evenement in Brussel. Hier wisselen ambtenaren van regionale en lokale overheden samen met deskundigen en academici goede praktijken uit op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. De EWRC is het grootste Europese publieke evenement in zijn soort. Het publiek bestaat voornamelijk uit lokale, regionale, nationale en Europese ambtenaren en bestuurders met een bijzondere interesse voor regionaal en stedelijk beleid. Op de EWRC leggen zij zinvolle contacten die uiteindelijk tot samenwerkingen kunnen leiden. Reden te over dus voor FruitDelta Rivierenland om zichzelf hier voor het voetlicht te brengen.

Meer informatie: www.fruitdelta.nl

Fruitdelta

Bestuurders van FruitDelta Rivierenland op bezoek bij EWRC in Brussel.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.