22-06-2018 2 min. Patrick van Haren

Haken en wandelen voor meer hoop

Haken en wandelen voor meer hoop

De Samenloop voor Hoop zal dit jaar voor de derde keer plaatsvinden rondom De Wiel in Beneden-Leeuwen. Veel teams hebben zich al aangemeld en er ontstaan allerlei initiatieven. Zoals het team Trug in de tèd. Doorgaans zetten zij zich in als lid van het bekende Leeuwense koor maar voor deze gelegenheid hebben 12 dames hun creatieve talenten aangewend.

‘Elke woensdagavond komen de 12 dames bijeen om te haken voor de Samenloop voor Hoop. We maken allerlei leuke creaties en bieden die te koop aan. De opbrengst ervan komt geheel ten goede aan de Samenloop voor Hoop. We proberen met ons team zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding’, legt Marja van Gelder, één van de initiatiefneemsters uit.

De Vrienden van Elisabeth organiseerden onlangs het jaarlijks terugkerende evenement Vrienden Ontmoeten voor de cliënten van Verpleeghuis Elisabeth en hun familieleden. Die dag werd een geweldig succes. Marja en Erna brachten de creaties van ‘hun haakclubje’ aan de man en vrouw en waren tevreden over de verkoop. Er waren vooral ook veel leuke reacties.

Haken voor Samenloop voor Hoop

Tijdens Vrienden Ontmoeten in St. Elisabeth werden al vele producten verkocht voor het goede doel. Foto: Markeon

Tijdens de Dag van Leeuwen op zondag 1 juli zullen zij opnieuw proberen zoveel mogelijk artikelen te verkopen. Met een mooi ingerichte kraam kunt u ze dan vinden in de Sportlaan. Ook zullen op die dag de kaarsenzakken te koop worden aangeboden voor 5 euro per stuk. De kaarsenzakken spelen de hoofdrol tijdens de kaarsenceremonie van de Samenloop voor Hoop op zaterdagavond 15 september.

Op de actiepagina van Team Trug in de tèd kunt u zien wat de 12 dames zoal maken.
https://acties.samenloopvoorhoop.nl/haakinhaakaanvantrugindeted

Marja vertelt enthousiast: ‘Kom tijdens de Dag van Leeuwen ook even naar onze kraam en laat je verrassen door de prachtige creaties. Leuk om jezelf cadeau te doen of om een ander eens te verwennen. Je maakt er dan anderen blij mee en bovendien steun je een fantastisch doel; KWF Kankerbestrijding. Help jij me om mijn doel te bereiken?’

Voor meer info kunt u naar Marja mailen ma.vangelder@kpnmail.nl

Haken voor Samenloop voor Hoop

Een kleine selectie uit de vele mooie creaties. Eigen foto


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.