22-03-2019 3 min. Patrick van Haren

Inzameling voor stage naar China

Inzameling voor stage naar China

Ze is leerling op het Dominicus College in Nijmegen en gaat deze zomer drie weken op Wereldburgerstage naar China. De 15-jarige Lotte Bach uit Beneden-Leeuwen gaat met een groep van in totaal 30 leerlingen beslist niet vakantie vieren. Ze gaat er de handen uit de mouwen steken en werken aan diverse projecten die te maken hebben met onderwijs en leefomstandigheden.

Wereldreis
Lotte vertelt enthousiast: ‘Ik heb er super veel zin in. Ik kijk er enorm naar uit om daar iets te kunnen betekenen voor anderen. Een prettige bijeenkomst is dat ik van reizen hou en daarbij de kans krijg om een ander deel van de wereld te zien. We verblijven daar bij Chinese gastgezinnen, zodat we direct geconfronteerd worden met hun leefstijl. Het is eigenlijk een return, in januari waren wij zelf gastgezin voor twee Chinese meisjes die bij ons verbleven.’ De avontuurlijke en vooral leerzame reis heeft de Chinese meisjes veel indrukken opgeleverd en dat hopen de Nederlandse stagiaires straks in de zomervakantie in China eveneens te ervaren.

Aan het werk
Tijdens de reis en het verblijf gaan Lotte en haar reisgenoten veel mensen ontmoeten en plaatsen bezoeken waar ze nog nooit zijn geweest. Er zal worden deelgenomen aan veel activiteiten en projecten. ‘Het zal zeker een onvergeteliojke reis worden’, lacht Lotte.

Lotte Bach op stage

Lotte is gestart met de voorbereidingen voor haar stageproject en is op zoek naar sponsors en donateurs, die dit geweldige project willen steunen. Eigen foto

Sponsoring
Ze willen niet met lege handen naar China. Ze gaan ter plaatse de handen ook flink uit de mouwen steken en willen mee investeren in de projecten. En daarvoor is Lotte nu alvast op zoek naar sponsors en donateurs die haar willen steunen om de stage te laten slagen. ‘Dat is een voorwaarde om aan deze stage te kunnen deelnemen. Alle beetjes helpen en ik zou het fijn vinden als ik mag rekenen op uw steun. De reiskosten betalen mijn ouders. Ik heb daarnaast de opdracht om zelf €1800,- aan sponsorgeld op te halen voor de overige kosten. Een deel van dit geld wordt in China ter plekke besteed aan projecten. Stichting Global Exploration werkt nauw samen met stichting Wilde Ganzen waardoor ze zorg dragen voor een verantwoorde besteding van de gelden en een goede rapportage achteraf,’ legt Lotte uit.

Global Exploration

Om de kosten van de overboekingen te drukken vraagt Lotte om bedragen onder de 10 euro over te boeken naar haar rekening zodat Lotte dan ineens het verzamelde bedrag kan overmaken naar Stichting Global Exploration.

Lotte Bach
Beneden-Leeuwen
NL18 INGB 0703 2906 30
Onder vermelding van Wereldburgerstage 2019

Als u bereid bent om €10,-- of meer te doneren kunt u dat bedrag direct op onderstaande rekening storten:

NL33 RABO 0155 2644 51
t.n.v. Stichting Global Exploration.

o.v.v. Uw naam + Lotte Bach + DOM

Tegenprestatie
Lotte: ‘Als u een sponsorbedrag – dus vanaf 10 euro - rechtstreeks overmaakt naar deze stichting zou het fijn zijn als u dan tevens een mailtje naar mijn vader stuurt m.bach1970@gmail.com zodat we kunnen aangeven dat er bijvoorbeeld een kaart of boek voor u moet komen. Want als u een bedrag van 25 euro of meer overmaakt, ontvangt u een groetkaart van de hele stagegroep als bedankje. Bij sponsoring vanaf 100 euro wordt u toegevoegd aan ‘De club van 100’ en heeft u recht op een bedankkaartje van de hele stagegroep en ontvangt u na de stageperiode een fullcolor boek van de stage. Bovendien krijgt u (of uw bedrijf) een naamsvermelding op de website van Stichting Global Exploration en een naamsvermelding in het fullcolor boek dat een oplage zal hebben van ruim 6.000 exemplaren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij mailenl.bach2003@gmail.comof u kunt mijn vader mailen m.bach1970@gmail.com

Ik wil u bij voorbaat hartelijk danken voor uw aandacht en ik hoop dat ik mag rekenen om uw hulp voor dit mooie en vooral zinvolle stageproject.’

Lotte heeft aan Blik op Beneden-Leeuwen toegezegd dat ze na afloop van het stageproject een verslag van haar avontuurlijke stage zal laten plaatsen in onze nieuwseditie zodat iedereen die een bijdrage heeft geleverd kan zien wat er met het sponsorgeld is gedaan. We wensen Lotte en haar reisgenoten heel veel succes.

Hieronder treft u een verdeling van de financiële situatie.

Global Exploration


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.