23-03-2018 1 min. Patrick van Haren

Jeugd bezoekt Binnenhof Den Haag

Jeugd bezoekt Binnenhof Den Haag

In 2017 is in West Maas en Waal gestart met de kindergemeenteraad. Het eerste jaar was een groot succes. ProDemos begeleidt de kindergemeenteraad. Zij bieden daarnaast nog veel meer leuke en uitdagende programma's om jeugd en jongeren kennis te laten maken met de politiek en hen hiervoor te interesseren.

De gemeente Dongen is zeer vooruitstrevend op het gebied van Jeugd en Politiek. Enkele werkbezoeken bij deze gemeente heeft voldoende inspiratie opgeleverd om de West Maas en Waalse jongeren ook meer te gaan betrekken bij de politiek.

ProDemos heeft het Doeboek ontwikkeld. Dit Doeboek gaat in op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Wij hebben het cadeau gedaan aan de basisscholen in onze gemeente. ProDemos organiseert ook programma's in Den Haag op het Binnenhof. Om te ondervinden of de jongeren en het voortgezet onderwijs in West Maas en Waal het bezoeken van het Binnenhof ook inspirerend en leerzaam vinden wordt in de vorm van een pilot op 26 maart een bezoek gebracht aan het Binnenhof met klas 2VWO van Pax Christi Junior College uit Beneden-Leeuwen.

Binnenhof Den Haag

Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.