13-09-2019 2 min. Patrick van Haren

Jubileumfestival Trug in de ted

Jubileumfestival Trug in de ted

Over een maand is het 20 jaar geleden dat het koor Trug in de tèd het licht zag. Tijdens een eerste bijeenkomst bleek de belangstelling al meteen zo groot dat de plannen om een smartlappenkoor te vormen, direct konden worden uitgewerkt. Het koor werd opgericht, een muziekensemble werd toegevoegd en een dirigent werd gevonden. Al snel na de oprichting volgde een ledenstop juist vanwege de laagdrempeligheid. Geen geschoolde stemmen, maar enthousiasme en toewijding waren belangrijke ingrediënten.

Trug in de tèd heeft in al die jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt en heeft de smartlappen op de reservebank gezet. Er is zeker geen afscheid genomen van het levenslied, maar er worden vooral ook evergreens, ballads, schlagers en populaire hits gezongen. De begeleidingsband is uitgegroeid tot een volwaardig combo en treedt met veel succes op als The Melody Players.

Op zondag 20 oktober staat er een geweldig Jubileumfestival op het programma en de voorbereidingen daarvoor zijn al langere tijd in volle gang. En vanwege de verwachte drukte is er voor deze gelegenheid afstand gedaan van de eigen residentie aan de Zijveld en wordt uitgeweken naar de grote zaal van mfa De Rosmolen.

Trug in de ted

Naast het Leeuwense koor zal er een Brabants onderonsje ontstaan en zullen nog liefst drie koren deel uitmaken van het jubileumprogramma. Uit Oosterhout kunnen we Smartlappenkoor Nieuwe Stijl beluisteren. Uit ’s Hertogenbosch komt Deuterse Mix en uit Helmond kunnen we gaan genieten van ’t Akkoordje’, zo laat René Theunissen ons weten namens het jubilerende koor.

Het jubileumprogramma start al om 12.25 uur en de entree is gratis. Naast de ingang zijn snacks verkrijgbaar.

Locatie: mfa De Rosmolen
Datum: Zondag 20 oktober 2019
Aanvang: 12.25 uur
Entree: Gratis


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.