21-09-2018 2 min. Patrick van Haren

Kunstroute KunstBakens jubileert

Kunstroute KunstBakens jubileert

WEST MAAS EN WAAL – Voor de tiende keer op rij organiseert Stichting KunstBakens een kunstroute door het Land van Maas en Waal. De route voert dit jaar aan de Maaskant door Alphen en Appeltern, aan de Waalkant wordt geëxposeerd in Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen en Druten. De deelnemende kunstenaars laten werk zien in hun eigen atelier, maar ook op diverse andere locaties.

STROOM
Centraal in de kunstroute staat de overzichtstentoonstelling, waar elke kunstenaar twee werken exposeert: een vrij werk en een werk dat zijn oorsprong vindt in het woord STROOM.
Ter inspiratie en ondersteuning bij dit thema heeft iedere kunstenaar een mooi kistje ontvangen met een heerlijk flesje Kopke 10 Port. Hoe de deelnemers dit gaan gebruiken, laat zich zien op de overzichtsexpositie, die dit jaar een plek heeft gevonden in een voormalig winkelpand, Zandstraat 98 in Beneden-Leeuwen.

10x10
Bijzondere jubileumbijdrage: veel kunstenaars schenken aandacht aan het 10-jarig jubileum van KunstBakens met een creatie van 10x10 cm. U kunt de eigenaar worden van een 10x10-werk, als u dat bij de kunstenaar aangeeft bij aankoop van een catalogus. Mochten er meer liefhebbers zijn, wat ongetwijfeld het geval is, dan trekt de betreffende kunstenaar aan het eind van de tweede dag één naam uit de aanmeldingen.

Artist-in-residence
Een viertal kunstenaars heeft zich als artist-in-residence drie dagen terug getrokken in de leegstaande Gravin van Rechterenschool in Appeltern. Om zelfstandig te werken, maar vooral ook om zich te laten inspireren door elkaars werk. Vanuit de gedachte dat ongestoord werken in een andere omgeving kan leiden tot nieuwe inzichten en onverwachte resultaten. De uitkomst hiervan is ook te bezichtigen op de overzichtsexpositie.

Praktische informatie
Bij de route hoort ook een catalogus, voor 3 euro te koop op de overzichtsexpositie en bij alle kunstenaars. KunstBakens 2018 wordt gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 september. Openingstijd op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur. Alle informatie en nog veel meer op www.kunstbakens.nl.

Kunstbakens

Eén van de werken van deelnemend kunstenaar Angela Bogaard


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.