Lauwe On Light Classic komt eraan

Nog maar even en het Lichtjesfestijn Lauwe On Light gaat weer van start. Tussen 9 en 22 december zullen weer talrijke tuinen worden voorzien van lichtornamenten, worden gevels van huizen en winkels volgehangen met lichtslingers en zullen buurtbewoners gezamenlijk gaan zorgen voor prachtig verlichte taferelen. Lauwe On Light is weer helemaal terug van weggeweest. Eén van de hoogtepunten van deze editie zal ongetwijfeld het feestweekend van 21 en 22 december zijn waarin licht, muziek en culinaire verrassingen de belangrijkste ingrediënten zullen zijn.

Foodfestival
Zaterdag 21 december zijn de Zandstraat en het Dorpsplein het decor van muzikale en culinaire activiteiten. Vanaf 17 uur vindt de wintereditie plaats van het SAARS Foodfestival, waar de bezoekers kunnen gaan genieten van glühwein, warme chocomel en kraampjes met de lekkerste gerechten van de plaatselijke restaurants en ondernemingen.

Optocht
Op die avond rijden de welbekende en fraai verlichte treintjes door de mooist verlichte straten en buurten die van Lauwe On Light Classic een schitterend Lichtfeest maken. Het station met opstaphalte bevindt zich in de Zandstraat. Om 18 uur vertrekt vanaf mfa De Rosmolen een lichtjesoptocht. Onder begeleiding van het jubilerende Dweilorkest de Druppels, de klassieke Ford Thames brandweerauto lopen kinderen van de basisscholen met hun zelfgemaakte lichtjes mee in de optocht die eindigt in het centrum.

Lauwe on Light Classic

Zelfs met emmers en een gekleurde lamp kun je al prachtige creaties maken, zoals we in het verleden in de Perzikstraat zagen. Archieffoto: Markeon

Optredens
Tussen 18 en 22 uur zijn er vele optredens, onder andere van dialectkoor Hullie, The Lads en koor Trug in de Tèd. Ook zijn er optredens te verwachten van dansschool Just Dance en zal Gym- en Turnvereniging Fortis zorgen voor een spectaculair en sensationeel optreden met black lights. Scouting Don Bosco zal een aantal leuke activiteiten verzorgen en bij Zaal De Twee Linden is er een heuse Kinderdisco. Typisch Joris Events is aanwezig zal voor het nodige kindervermaak zorgen en ook museum Tweestromenland draagt bij aan het Lichtfestijn. Alle winkels zijn gedurende deze gezellige avond geopend tot 22 uur. De slotact zal aanvangen als de winkels hun deuren sluiten. Bij het Foodfestival zal de Leeuwense opkomende ster zanger Marinus een geweldig optreden verzorgen.

Finale
Op zondagmiddag 22 december is er de hele middag gelegenheid om het SAARS Foodfestival te bezoeken en zijn de winkels geopend tot 17 uur. Om 17.30 uur zal Lauwe On Light worden afgesloten met de prijsuitreiking van Lauwe On Light Classic.

Lauwe On Light Classic

't Hofje, waarlangs het Patronaatspad, Pastoor Bronsgeeststraat en Vicariehof zich bevinden, is meerdere malen in de prijzen gevallen in het verleden. Archieffoto: Markeon

Alex Bouwmarkt
Ciska s Mode