22-06-2018 2 min. Patrick van Haren

Leeuwen krijgt ook een Dorpsplatform

Leeuwen krijgt ook een Dorpsplatform

In alle andere woonkernen van de gemeente West Maas en Waal zijn ze al opgericht en soms zelfs al jaren actief. Dorpsplatforms die zijn opgericht zetten zich in ruime zin in voor de leefbaarheid van hun dorp. Ideeën over ruimtelijke, sociale, culturele en economische onderwerpen worden bespreekbaar gemaakt en er worden zoveel mogelijk verbindingen gelegd. Er zijn al vele nieuwe initiatieven uit ontstaan.

Oriëntatie
In Beneden-Leeuwen werd in het voorjaar de behoefte om een Dorpsplatform op te richten besproken en onderzocht. Op de lokale nieuwswebsite Blik op Beneden-Leeuwen werd een oproep geplaatst aan geïnteresseerden om zich te melden. Het aantal reacties was boven verwachting en er werd een eerste bijeenkomst gepland. Inmiddels heeft die oriëntatie geleid tot het vormen van een bestuur en is het Dorpsplatform aangemeld bij Masjel van Ooijen, de regisseur leefbaarheid van de gemeente West Maas en Waal.

Brede interesse
De samenstelling van de groep, die betrokken is bij de oprichting, wordt gevormd door Hilde Krouwel, Gosina van Baast-Versfeld, Robert Rots, Leo van de Geijn, Ivo van den Heuvel, Rob Reuvers, Cees van Dreumel, Hans van Leeuwen, Rob Fogteloo, Ilona van Gelder (penningmeester), René Theunissen (secretaris) en Rinie van Haren (interim-voorzitter).

Doelstelling
Het bestuur van het Leeuwense Dorpsplatform in oprichting hoopt te bereiken dat de leefbaarheid kan worden gewaarborgd, ondersteund en vooral daar waar mogelijk worden versterkt. Het wordt door het bestuur erg belangrijk gevonden een breed draagvlak te creëren onder de inwoners. Iedereen die ideeën heeft om de leefbaarheid te stimuleren wordt dan ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Bedenk een naam en win een bon
Momenteel worden enkele speerpunten voorbereid en moet de oprichting verder gestalte worden gegeven. Naast het vormen van een stichting en het opstellen van statuten is het bestuur op zoek naar een passende naam voor het Dorpsplatform. Heb jij een leuk idee? Stuur jouw suggestie in naar de redactie van de website Blik op Beneden-Leeuwen. Degene waarvan de inzending uiteindelijk door het bestuur wordt gekozen als winnende naam voor het Dorpsplatform, kan een waardebon van maar liefst 50 euro tegemoet zien, die beschikbaar is gesteld door Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen. Deze waardebon kan worden besteed bij één van de aangesloten winkels van Verrassend Leeuwen. Bedenk dus een leuke en passende naam en stuur jouw suggestie naar onderstaand mailadres.

Het Dorpsplatform zal niet een eigen website gaan oprichten maar zal gebruik gaan maken van de website Blik op Beneden-Leeuwen. Op deze website zal een speciale ruimte worden ingericht voor het Dorpsplatform waar u alle ontwikkelingen kunt blijven volgen.

Reacties, ideeën en ook suggesties voor de naam kunt u sturen naar:
redactie@blikopbeneden-leeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.