Lewabo Lions nemen revanche

De heren van de Lewabo Huismangroep moesten bij de start van de nieuwe voorjaarscompetitie meteen aan de bak. Ze moesten op visite bij de huidige landskampioen TC Nieuwerkerk. En daarmee krijgt Lewabo dus meteen kans op revanche op de nipt verloren play-off finale van vorig jaar juni.

De eerste competitiezondag uit naar Nieuwerkerk
De Lewabo Huismangroep komt de eerste dag aan de start met Stefan Wauters, Pedro Mol, Remko de Rijke en de nieuwelingen Justin Eleveld en Jesper de Jong. Onder goede omstandigheden met een mooi lentezonnetje, lekkere temperaturen en goede banen, worden de wedstrijden om exact 12.00 uur aangevangen. De Lewabo Lions komen geweldig uit de startblokken.

Als eerst mag Remko de Rijke het opnemen tegen Yoran Verschoor. De partij kent lange rally’s maar De Rijke trekt deze partij met 7-5 en 6-3 in twee sets naar zich toe. Justin Eleveld komt tegelijk aan de start tegen Jeroen Camfferman. Justin Eleveld had het beste van het spel, maar Camfferman houdt de bal goed in het spel en trekt de tiebreak van de eerste set uiteindelijk naar zich toe. In de tweede set zet Camfferman  door en kijkt Eleveld tegen een achterstand van 4-1 aan, toen Camfferman  last krijgt van zijn bovenbeen en de wedstrijd moet opgeven.

Lewabo

Vervolgens treedt Stefan Wauters aan tegen Bart van den Berg. De eerste set gaat lang gelijk op, maar Wauters trekt in de tiebreak aan het langste eind, waarna hij ook de tweede set met 6-3 binnenhaalt. Op de baan ernaast mag nieuweling Jesper de Jong het opnemen tegen Alban Meuffels. Met overtuigend spel wint De Jong de eerste set met 6-3; de tweede set gaat het lang gelijk op en kan Jesper de Jong uiteindelijk de wedstrijd op zijn naam schrijven. Na de 4 enkelpartijen staan de Lewabo Lions met 4-0 voor op Nieuwerkerk.

Dubbel
Rond de klok van 17.30 starten de dubbelpartijen. Justin en Stefan winnen met 0-6 4-6 van Yoran Verschoor en Guy den Heijer, terwijl Pedro Mol en Jesper de Jong de enige nederlaag van de eerste competitiedag moeten incasseren tegen Bart v.d. Berg en Alban Meuffels (6-4 6-4)
De eindstand :   Nieuwerkerk – Lewabo   1-5

Thuis
Komende zondag 14 april is de tweede competitiedag. Dan spelen de Lewabo Lions thuis op ons tennispark aan De Peel 10 in Beneden Leeuwen tegen Arnolduspark. De wedstrijden starten om 12.00 uur en de toegang is gratis. Kom ook genieten van toptennis op de Leeuwense gravelbanen en steun de tennistalenten van Lewabo. Iedereen is van harte welkom.

Bron: Lewabo HuismanGroep Courant

Care Letselschade B.V.
Jon Toebast Tegels en Sanitair BV