Maasjutters en Waaljutters gezocht

West Maas en Waal is ook dit jaar weer op zoek naar verenigingen die op 26 mei en 6 oktober willen gaan jutten langs de Maas en de Waal. De verenigingen ruimen tegen een vergoeding het zwerfafval op in de uiterwaarden. Het doel ervan is een schone en leefbare Maas en Waal. Aanmelden kan vanaf 12 maart, net als voorgaande jaren, via www.waaljutters.nl.

Zwerfafval

In het voor- en najaar worden langs de Maas en de Waal opruimacties gehouden. In verschillende gemeenten langs de Maas en de Waal ruimen vrijwilligers zwerfafval op. Hiermee wordt voorkomen dat het afval in de rivieren belandt. Afval in de rivieren belandt uiteindelijk in de zee, waar de plastic soep veel schade toebrengt aan het leven in zee.

Inschrijven
Een steentje bijdragen in West Maas en Waal? Verenigingen, maatschappelijke organisaties en groepen vrijwilligers kunnen zich vanaf 12 maart inschrijven via www.waaljutters.nl. Eén van de voorwaarden is dat uw groep uit gemeente West Maas en Waal komt. Er wordt gejut op zaterdag 26 mei en zaterdag 6 oktober. Afhankelijk van de stand van het water kan worden uitgeweken naar een andere datum.

Vergoeding
Verenigingen, maatschappelijke organisaties en groepen vrijwilligers die willen meedoen, ontvangen een vergoeding die varieert van € 250,- tot € 1.000,-. Dit hangt onder andere af van de omvang van het schoon te maken gebied.

Swambacchus
Health fysiotherapie en training