19-04-2019 1 min. Patrick van Haren

Memorial Ride doet Beneden-Leeuwen aan

Memorial Ride doet Beneden-Leeuwen aan

Red Beret Riders, een motorvereniging van veteranen van (oud) dragers van de rode baret gaat op zaterdag 11 mei een Memorial Ride organiseren. Het vertrek vanuit Barneveld gaat langs mooie plekjes op de Veluwe en de Betuwe. Het eerste deel van de toertocht eindigt in Beneden-Leeuwen waar de motorrijders een krans leggen bij het monument van gesneuvelde Stoottroepers naast de herdenkingskapel aan de Pastoor Zijlmansstraat. De verwachting is dat de groep om 10.45 uur zal arriveren bij de Stoottroeperskapel.

Red Beret Riders is een veteranen motorvereniging van gelijk gestemden, soms met een militair tintje, waardoor saamhorigheid ontstaat tussen de deelnemers. De Red Beret Riders organiseert regelmatig een toertocht. Dit jaar staan een Memorial Ride op het programma maar ook een toertocht door een deel van de Verenigde Staten

‘Bij al onze activiteiten wordt getracht om bij te dragen aan de erkenning voor en waardering van veteranen vanuit de maatschappij*.* Wij zijn per 1 juli 2018 als adspirant lid toegetreden tot het Veteranen Platform en beschikken over een 0-de lijns zorgsysteem waardoor -waar nodig- veteranen en hun relaties ondersteuning kan worden geboden,’ zo legt men uit.

Het tweede deel van de toertocht zal de motorrijders voeren naar Fort Vuren waar de lunch zal worden gebruikt. Het derde deel zal vanaf Vuren richting Utrecht gaan, waar de Memorial Ride eindigt.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.