19-07-2019 2 min. Patrick van Haren

Mooi vakantierapport voor gemeente

Mooi vakantierapport voor gemeente

'Waar staat je gemeente': Prima rapport voor West Maas en Waal, beter dan de vorige meting

De ‘rapportcijfers’ die de inwoners van West Maas en Waal vorig jaar aan het gemeentebestuur hebben gegeven zijn bekend. De cijfers over 2018 zijn over het algemeen beter dan de cijfers van 3 jaar geleden.

Elke 3 jaar een onderzoek
Het is de uitkomst van het onderzoek ‘Burgerpeiling Gemeente West Maas en Waal’. Een benchmarkonderzoek naar de waardering van de inwoners voor hun gemeente. Elke 3 jaar houden wij dit onderzoek onder onze inwoners.

Mooie cijfers
West Maas en Waal doet al voor de 4de keer mee aan het onderzoek. ,,Ik wil onze organisatie complimenteren met de mooie cijfers over onze dienstverlening. Verbeteringen zijn altijd mogelijk, daar blijven we aan werken, maar deze resultaten zijn toch iets om trots op te zijn’’, aldus burgemeester Vincent van Neerbos namens het gemeentebestuur. ,,Dank aan alle deelnemers aan het onderzoek voor de tijd die ze eraan hebben besteed.’’

Verschillende aspecten beoordeeld
De inwoners waarderen alle inspanningen van de gemeente West Maas en Waal voor haar inwoners met het gemiddelde rapportcijfer 6,7. Dit is gelijk aan het landelijk gemiddelde en meer dan het gemiddelde in 2015 (6,4). Deze waardering wordt gemeten op verschillende aspecten: woon- en leefklimaat (rapportcijfer 6,6), samenwerking inwoner-gemeente (6,2), gemeentelijke dienstverlening (6,6), en zorg en welzijn (6,6).

Beter beleid
De gemeente West Maas en Waal doet elke 3 jaar mee aan de najaarsmeting van dit onderzoek. De gemeente gebruikt de relevante uitkomsten van het onderzoek bij het aanpassen van bestaand beleid. En bij het ontwikkelen van nieuw beleid. Ook andere gemeenten doen mee aan dit onderzoek. Zo kan West Maas en Waal de resultaten van het onderzoek vergelijken met andere gemeenten.

Kijk voor het volledige rapport op www.waarstaatjegemeente.nl

West Maas en Waal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.