Museum krijgt unieke bronzen plaquette van Jan Walraven

Naar aanleiding van onderzoek gedaan voorafgaand aan de tentoonstelling meistaking 1943 ontving het museum Tweestromenland van een familielid een bronzen plaquette van Jan Walraven. De heer Ton Walraven is na de oorlog directeur geworden van de meubelfabrieken Walraven & Bevers. In zijn periode als directeur is in de hal van de fabriek de plaquette geplaatst van Jan Walraven.

Met het verdwijnen van de fabriek kwam de plaquette bij hem thuis te staan. Hij heeft het onlangs geschonken aan het museum Tweestromenland die met de schenking erg blij is. Het past uiteraard goed in de huidige tentoonstelling maar het blijkt ook nog eens te zijn gemaakt door de bekende beeldhouwer Jac Maris uit Heumen. Voor de conservator van het museum Jac Maris was het ook een verrassing. De plaquette was zelfs bij hem niet bekend.

Na de tentoonstelling over de Meistaking van 1943, die momenteel te zien is in het Leeuwense museum, krijgt de plaquette een prominente plaats in de hall of fame van museum Tweestromenland.

Jan Walraven

Van Gelder Verf en Wand
Groenrijk Tuincentrum