Museum neemt deel aan Open Maas en Waal

Museum Tweestromenland organiseert tijdens Open Maas en Waal een  Informatiebeurs met een oproep voor nieuwe jonge en actieve medewerkers.

Beneden-Leeuwen - Het nieuwe bestuur van Tweestromenland zoekt specialisten om samen met de huidige medewerkers het museum weer geheel eigentijds op de kaart te zetten. Mensen die specialisten zijn op verschillend terrein wordt gevraagd om ons te helpen. Er zijn nu veel nieuwe taken waarbij extra deskundigheid vereist is.

  • Het gaat om gastheren/vrouwen die onze bezoekers informeren en de balie en administratie bemensen. Zij verzorgen de koffie/thee en bedienen bij de lunches in het museumcafé.
  • Ook onze technische ploeg behoefte uitbreiding. Het museumgebouw, de technische installaties, de inventaris en het terrein vragen dagelijks onderhoud. Deze medewerkers zijn ook behulpzaam bij het bouwen van tentoonstellingen.
  • De administratie vraagt medewerkers voor vooral ICT en digitalisering. Mensen die hiervan  kennis hebben en enkele uren per week voor het museum actief willen zijn vragen wij zich te melden. Vooral jonge mensen zijn van harte welkom voor deeltaken als ICT en het gebruik van sociale media.
  • Voor de perscontacten, persberichten, website en de informatievoorziening aan de medewerkers van het museum zoeken we een medewerker PR en Marketing.
  • We willen graag meer uren per weken open zijn. Daarvoor zijn ook meer toezichthouders en museumgidsen nodig.
  • Veel schoolklassen bezoeken het museum. Dit vraagt extra begeleid(st)ers en meer jeugdgidsen.
  • De wisselexposities worden door een commissie voorbereid. Hiervoor vragen wij historici en verhalenvertellers, mensen die de Maas en Waalse geschiedenis kennen en daarover willen vertellen worden gevraagd zich te melden.

Nieuwe medewerkers nemen deel aan een introductieprogramma. Werktijden en dagen worden in overleg ingevuld. De medewerkers ontvangen een vrijwilligersovereenkomst en zijn gratis verzekerd voor WA en ongevallen.

Tijdens de Open Maas en Waal wordt een informatiebeurs gehouden. Iedereen die interesse en tijd heeft om zich voor het museum in te zetten kan zich in een aantal informatiekraampjes op de hoogte laten stellen over het museumwerk. Bestuursleden en vrijwilligers zijn aanwezig om nieuw medewerkers in te schrijven.

Museum Tweestromenland rekent om vele nieuwe medewerkers. Bezoekt de Informatiebeurs en meld je bij: info@museumtweestromenland.nl of tel. 0487-595002.

IsMijnPlaats
HGA Administratie