15-11-2019 2 min. Patrick van Haren

Museum Tweestromenland groeit verder

Museum Tweestromenland groeit verder

Door Rinie van Haren

Na een moeilijke periode gloort er weer hoop aan de horizon voor bestuur en vrijwilligers van museum Tweestromenland. Zij krijgen loon naar werken want er zijn enorme inspanningen verricht om het museum steeds opnieuw bezoekwaardig te laten zijn en daarnaast tal van activiteiten te organiseren om Vrienden te werven voor het museum. En gelukkig groeit die groep nog altijd. Zowel onder particulieren als onder het bedrijfsleven.

Koers
Het was duidelijk dat het roer om moest. Het museum moet meer winstgevend worden, zo luidde de boodschap. Er komen nu steeds meer positieve berichten over het museum door. Met vice-voorzitter Jaap van der Veen aan het roer werd een nieuwe koers bepaald. Bezoekers meer binden aan het museum en daarvoor als tegenprestatie wat extra’s bieden. Bedrijven interesseren voor het steunen van het museum in het kader van maatschappelijk sociale verbondenheid. En inhoudelijk steeds aan de collectie en exposities sleutelen.

Exposities
De indrukwekkende lopende expositie ‘Bevrijding zonder Vrede’ heeft al veel bezoekers mogen begroeten. Ook de expositie ‘Van Aap Noot Jet tot IPad’ over 100 jaar onderwijs in Maas en Waal is wegens groot succes verlengd en is nog tot aan de Kerst te zien. Deze exposities zien er bovendien zeer professioneel uit. Er is veel aandacht besteed aan de samenstelling en de exposities betrekken het hele Land van Maas en Waal erbij zodat er meer belangstelling is uit de overige plaatsen in de regio.

Groepen
Tegenwoordig weten ook steeds meer groepen Museum Tweestromenland te vinden. Je kunt het museum bekijken met een gids of gebruik maken van een arrangement met bijvoorbeeld een lunch . Of bij een feestelijke gelegenheid kan er worden gezorgd voor koffie/thee en gebak. Hiervoor moet U vooraf even contact opnemen om een datum af te spreken en kunt u uw wensen duidelijk maken, aangeven wat u wilt en met hoeveel personen u daar gebruik van wilt maken.

Contact
Wilt u meer informatie over de vele mogelijkheden of wilt u zich aanmelden als Vriend van het museum?
E-mail: info@museumtweestromenland.nl
Adres: Pastoorzijlmansstraat 3
Postcode: 6658EE Beneden Leeuwen
Tel.: 0487595002
Website: http//www.museumtweestromenland.nl

Museum Tweestromenland


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.