Nationale Sportweken

Grote voetbaldag voor leerlingen van De Kom in Druten. Ook voor hen is er de Nationale Sportweek

Actief Maas en Waal is inmiddels met hun combinatie-functionarissen en activiteiten erg bekend in Maas en Waal. Wekelijks zijn er voorbeelden van de veelheid én veelzijdigheid van activiteiten die worden gerealiseerd. Ook de jeugd met een beperking heeft volop hun aandacht.

G-sporters: Voetballen op een écht veld
Tijdens de Nationale Sportweken (15 t/m 29 sept) staat er dus voor de leerlingen van zmlk De Kom op maandag 24 september voetbal op de kalender.
Vanuit Actief Maas en Waal organiseert De Kom voor bijna 100  leerlingen van verschillende klassen in Druten een bijzonder leuke kennismakingsdag met voetbal. Zij doen dit samen met vrijwilligers van voetbalvereniging DIO ’30 uit Druten, Unitas ’28 uit Wamel en SC Woezik  uit Wijchen. Het zijn deze vrijwilligers die met hun geweldige inzet en enorme betrokkenheid  een fantastische dag gaan verzorgen voor deze special kids.  Twee jaar geleden is het initiatief genomen om dit elke twee jaar samen te organiseren. Dit jaar is er extra hulp van stagiaires vanuit de Pax in Druten.

Lokaal netwerk en mogelijkheden
De combinatiefunctionaris G-sport van  Actief Maas en Waal probeert  i.s.m. de  lokale verenigingen  een breed aanbod te stimuleren zodat ook de kinderen met een beperking gestimuleerd worden om in hun vrije tijd te gaan sporten en bewegen. Zo kan er worden gekozen voor een teamsport of  voor een meer individuele of creatieve wijze van sporten/bewegen. De keuzes zijn: balsport (voetbal), contactsport (judo), individuele expressiesport (dans),  recreatieve beweegaanbod (scouting en twee sport- en spel instuiven) en kunnen sporters met een lichamelijke beperking aansluiten bij ASV Vizier.

Voor een overzicht met lokale mogelijkheden voor G-sport zie sportaanbieders op:  http://www.actiefmaasenwaal.nl/category/g-sportaanbieders

Datum: maandag 24 september a.s.: 9.45-11.50 uur en 12.15-14.15 uur. 
Locatie: Sportpark “De Gelenberg”, Gelenberg 2, 6654 AZ
Afferden (voetbalvelden Dio ‘30)

Wim Nijs Maatwerk en Interieurbouw
Van den Hurk Meubelen