15-02-2019 4 min. Patrick van Haren

Nieuw prinsenpaar voor Goet Foud Feest

Nieuw prinsenpaar voor Goet Foud Feest

Nadat ruim een maand geleden al het nieuwe jeugdprinsenpaar en het prinsenpaar van CV De Braoiers bekend werden gemaakt en vorig jaar al de hofhouding van CV De Oellebolle voor het voetlicht verscheen, werd afgelopen dinsdag nóg een prinsenpaar bekend gemaakt.

Tijdens wekelijkse de sport en spelavond van de Ontspanningsclub Maas en Waal was er op dinsdagavond 12 februari een bijzonder moment. Stiekem waren Harm en Dineke via de zij-uitgang weggegaan om zich om te kleden. Terwijl op de achtergrond de muziek steeds sterker werd, presenteerde zich onverwacht het nieuwe prinsenpaar van het Goet Foud Feest. Prins Harm en Prinses Dineke mogen in 2019 alle mensen met een beperking voorgaan op het grote Goet Foud Feest dat zal plaatsvinden op dinsdag 26 februari in mfa De Rosmolen, uitsluitend voor genodigden.

Het Goet Foud Feest is bedoeld voor de bewoners van woonvorm De Lijnbaan, de leden van de voormalige Soos Maas & Waal, Adrie's Dijkensport Instuif en leden van de Ontspanningsclub Maas & Waal. Waar voorheen allerlei versnipperde feesten plaatsvonden is enkele jaren het vernieuwde concept bedacht voor één groot carnavalsfeest.

Goet Foud Feest

De Ontspanningsclub Maas & Waal met prins Harm d'n Urste en prinses Dineke in hun midden. Foto: Markeon

De 25-jarige Harm Driessen stelt zich voor en vertelt aan Blik op Beneden-Leeuwen: ‘Ik woon nog bij mijn ouders thuis en ik ben werkzaam op Zorgboerderij De Wettering in Alphen en in de winkel ‘Van alles ’n bietje’ waar je allerlei creatieve dingen kunt kopen en je kunt er ook lunchen. Mijn hobby’s zijn voetballen, paardrijden en zwemmen.’ Prins Harm d’n Urste is een echt feestnummer en hij houdt vooral van Nederlandstalige muziek van onder andere André Hazes, Thomas Berge en Jan Smit. Oh ja, en Nick en Simon niet te vergeten. Harm legt ook nog even uit wat carnaval nou eigenlijk is.
‘Met carnaval is iedereen gek gekleed en mag iedereen lekker gek doen. Iedereen loopt dan mee in de polonaise en je kunt dan meezingen met carnavalskrakers en er mag gezopen worden’, lacht Harm. Hij vindt dat carnaval een echte traditie is geworden. En zo is het maar net, prins Harm d’n Urste. Samen met prinses Dineke gaat hij er een geweldig carnaval van maken en hij heeft er nu al zin in.

Ook prinses Dineke stelt zich even voor. ‘Ik ben Dineke Baars en ik ben 24 jaar. Mijn woonplek is bij gezinshuis Appels & Peren in Boven-Leeuwen. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin. De huisgenoten zijn super lief en begripvol.’
Dineke is samen met twee van haar huisgenoten werkzaam bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen. ‘Ik kan daar lekker mijn dingen doen, zoals muziek maken, dansen, zingen en acteren. We krijgen er verschillende lessen en treden vaak op. Een paar keer per jaar doen we een hele grote voorstelling en soms hebben we projecten, die ik heel erg leuk vind.’
Dineke heeft als hobby’s dansen en zingen en dan vooral op de muziek van Marco Borsato. ‘Maar met carnaval lal ik het liefste mee met Lamme Frans want die heeft pas echt super goeie carnavalsnummers. Bij de Ontspanningsclub in Beneden-Leeuwen doe ik graag aan sport. We doen ook spelletjes, zweten en we maken veel lol. Het is een superleuke club. Soms doen we een vrij spel en mogen we zelf kiezen.’
Toen Dineke werd gevraagd om dit jaar prinses te zijn met carnaval hoefde ze niet lang na te denken. Er werd toen ook gestemd voor een prins en dat is prins Harm geworden. ‘Ik ken Harm al vanaf school en vind het erg leuk om samen met hem het prinsenpaar te zijn. Ik voel me echt vereerd en samen met Harm gaan we vlammen. We hebben er allebei keiveel zin in om met carnaval los te gaan. We gaan er samen met De Braoiers een onvergetelijk feest van maken.’

Wat een prinsenpaar. Die zijn nu al niet meer te houden. Dat belooft wat voor het Goet Foud Feest. Natuurlijk is Blik op Beneden-Leeuwen er die avond ook bij om verslag te doen van dit bruisende prinsenpaar.

Fotoreportage Markeon

gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007 gff2019007


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.