Onbekende kiek deel 4

In deze rubriek vragen we om jouw hulp. We hebben in onze archieven een aantal foto’s waarop onbekende personen of gebouwen staan afgebeeld. We gaan samen met de bezoekers van onze digitale dorpskrant op speurtocht en hopen zo te achterhalen wie of wat er op de betreffende foto te zien is. We gaan de foto’s nummers meegeven zodat ook enkele weken later nog eventueel ontvangen reacties kunnen worden geplaatst bij de juiste foto’s. En er komen elke week meer reacties binnen.

Afwijkend
Anders dan de vorige drie afleveringen plaatsen we deze week een foto die we kregen toegezonden van Menno Binsma uit Beneden-Leeuwen. Hij maakte deze foto dus voor hem was het helemaal geen onbekende kiek. Toch verdient deze afbeelding een plek in deze rubriek om alle Leeuwenaren nu eens kennis te laten maken met de fraaiheid van deze plek. Een plek in ons dorp die al vele jaren niet toegankelijk is voor publiek. Herkent u deze historische plek in ons dorp?

Onbekende kiek

Foto van deze week
Deze week dagen we jou uit om te melden om welk gebouw het hier gaat. Het is een historisch gebouw waar veel bedrijvigheid heeft plaatsgevonden. Tevens nodigen we je uit om ook een foto in te sturen waarvan je niet weet wie of wat er op de afbeelding staat. Andere lezers kunnen je mogelijk wegwijs maken.

Weet jij het misschien? Laat het ons dan weten via het emailadres redactie@blikopbeneden-leeuwen.nl

Reacties op de foto van vorige week:
De foto van de derde aflevering van deze rubriek toont een situatie over de watersnood van 1926. Ab van Eck uit Boven-Leeuwen reageerde al meermalen op deze rubriek en kon ook nu weer gedetailleerde informatie delen over de foto van deel 3.

Onbekende kiek

Ab laat ons weten: ‘De afbeelding is van de boerderij van Gert Sengers in de hoek van de Dijkstraat, later bewoond door de Fam. Peters. Het huis rechts staat er nog in dat dubbel huis woonden o.a. Th. Lemmers en Johan Kruisbergen. In de vijftiger jaren werd daar door H. de Vree op zolder dansles gegeven. De mevrouw op de foto zou Mw. Sengers kunnen zijn. Ook de fam. Has Domensino heeft een tijd bij Gert Sengers ingewoond.’

Partyverhuur van Dreumel
C.V. De Braoiers