22-03-2019 3 min. Patrick van Haren

Opbrengst geslaagde pubquiz voor goed doel

Opbrengst geslaagde pubquiz voor goed doel

Door Rinie van Haren

Als alle deelnemende teams zijn voorzien van een heerlijk welkomstdrankje in café De Bever, heet Kimberly van Knijff alle aanwezigen welkom. Zij gaat op deze zaterdagavond de pubquiz presenteren waarvan zij in samenwerking met Wouter Bevers de organisatie in handen heeft. Kimberly wordt bijgestaan door Manon Berendsen (27) uit Ochten, die vorig jaar deelnam aan de miss Beauty of Gelderland 2018 verkiezing en maar liefst twee titels op haar naam mocht schrijven. Doel van de pubquiz is het inzamelen van geld voor de Linda Foundation.

Kimberly van Knijff is finalist voor de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Om die titel te behalen is een pittige strijd gaande tussen ruim 30 kandidaten middels een stemmingsronde. Er zijn meerdere subtitels te behalen en Kimberly heeft haar pijlen gericht op miss Charity of Gelderland 2019 en daarnaast is zij in de race voor de titel miss Media of Gelderland 2019. Mocht Kimberly deze twee subtitels in de wacht slepen, dan treedt zij in de voetsporen van haar assistent van deze avond.

Na het welkomstwoord is er even een moment van bezinning. Kimberly staat even stil bij het onverwacht overlijden van Lotte van der Zee, die door Kimberly en Manon als een groot voorbeeld wordt gezien vanwege haar nuchterheid, zelfvertrouwen en prachtige verschijning. Een minuut stilte is hier beslist op zijn plaats voor de Miss Teen of the Netherlands 2016 en Miss Teenager Universe 2017. ‘Wat een groot en mooi avontuur hebben wij beleefd met elkaar. Jij hoort bij de Miss Beauty familie en dat zal altijd zo blijven’, zo reageert de organisatie van Miss Beauty of Netherlands op het condoleanceregister. En Kimberly en Manon konden zich helemaal vinden in die woorden.

Dan is het tijd om de quiz te gaan spelen. De eerste vraag lijkt dan een inkoppertje maar het raden van de juiste carnavalsnaam voor de stad Tilburg blijkt toch niet elk team foutloos te beantwoorden. Maar de vragen die later volgen in de elf verschillende categorieën variëren van niet eenvoudig tot hoog gokniveau. Hoe heet een kruising tussen een lama en een kameel? Dat het cama had moeten zijn, wist minder dan de helft van de teams. Ook stellingen, waar of niet waar, muziekvragen en beeldvragen via het grote scherm waren onderdeel van de quiz.

Pubquiz Kimberly

Kimberly: ‘Er waren inderdaad best pittige vragen bij. Maar daarmee konden de teams zich dan ook onderscheiden. De derde prijs was voor het team Veteranen (SVWMW), de tweede prijs was voor het team De Potjes en het hoogste podium was voor het team Wittegijdah! De prijzen waren de bekende stenen kruiken met Schrobbelèr, in drie verschillende afmetingen.’

Kimberly is erg tevreden met de 140 euro die ze weer mag bijschrijven aan haar totale opbrengst voor Linda Foundation. Samen met Manon heeft ze de quiz prima gepresenteerd.

Wouter Bevers: ‘Tussen de verschillende vragen door was er ruimte voor een grap of een leuke opmerking. De sfeer was geweldig. De prijzen zijn door de winnende teams direct genuttigd. Wat mij betreft komt er zeker nog eens een pubquiz.’

Er was ruimte geweest voor meer teams, maar met de zeven die nu tegen elkaar de strijd speelden was het enorm gezellig. Het was opvallend hoe de leeftijd van de deelnemers uiteen liep. Met drie teams die geheel waren samengesteld uit jongeren en vier teams met de wat rijpere volwassenen is maar weer eens aangetoond dat een pubquiz voor alle leeftijden geschikt is.

20190322

Fotoreportage: Markeon

pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012 pub2019012


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.