19-07-2019 3 min. Patrick van Haren

Opgewaardeerd verrassend weekendje weg ADG

Opgewaardeerd verrassend weekendje weg ADG

***20 jarig jubileumjaar van Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten***
**Beneden-Leeuwen - I**n het jaar 2000 werd Adrie Kooijmans door twee rolstoel gebonden supporters van Leones-C, te weten Erik en Sander geïnspireerd om de eerste Maas en Waalse marathon te gaan lopen om geld bijeen te brengen voor het tastbaar verrassen van de regionale jongeren met ’n beperking. In de kantine van Leones werd het startsein gegeven met een prachtig startbedrag wat spontaan werd opgehaald door een rondgang met de spreekwoordelijke pet. Het eerste jaar kon met de sponsoropbrengst de klas van Erik en Sander van VSO-school Werkenrode een heel weekend naar Disneyland Parijs. Deze fantastische belevenis was het startsein van de oprichting van een stichting en was een structurele actie geboren. Door de geweldige ondersteuning van de regionale maatschappij liep de jaarlijkse sponsoropbrengst op n tot ongeveer 13.000 euro. Met dit budget konden jaarlijks drie activiteiten worden georganiseerd. Naast het koningsnummer weekendje weg werd in samenwerking met Moeke Mooren jaarlijks een heuse paascruise toegevoegd. Enkele jaren later volgden in samenwerking met WSV de Gouden Ham een Paracruise/Muziekspektakel en een wekelijkse sportinstuif met sociaal café. Bij de vorige lustra werd flink uitgepakt met o.a. Weekendjeweg Eurodisney, Activiteitendag met 50 meter hoge rolstoeltoegankelijke sky-cage en resp. 2 x helicopterspektakel. Naast genoemde activiteiten werden er ook verschillende individuele wensen van chronisch zieken vervuld. \[o.a. VIP-arrangementen Ajax en Feyenoord en musicals Lion King en Soldaat van Oranje. De continuïteit van de actie werd gestimuleerd door warme waarderende ondersteuningen van diverse maatschappelijke mensen/organisaties, bijvoorbeeld 5000 euro Johan Neeskens Award, 3000 euro Rabobank \[nominatie maatschappelijk project\] en 2000 euro ING-Events Buurtverbeteraar.
**Jubileumversie Weekendje weg 2019** Het gebruikelijke weekendje weg werd ter opluistering van het 20-jarig jubileum opgewaardeerd met speciale verrassingen. De groep van 20 jongeren met een beperking met begeleiding totaal 37 personen streek van vrijdag tot zondag neer op de sprookjesachtige groepsaccomodatie RonaldMcDonald Kindervallei te Valkenburg. Marc en André verzorgden weer een spannende karaokeavond. De zaterdag was een drukke dag! Met een bus vertrok de groep naar Valkenburg voor een Grottenarrangement en bij terugkomst op locatie was er een verrassende roofvogelsshow waar iedereen van zeer nabij kennis kon maken met een groot assortiment roofvogels. Na een feestelijke BBQ was er een spannende goochelshow van Glenentertainment. Ter afsluiting was er in het pikkedonker een griezeltocht met diverse spookachtige licht- en geluidseffecten. Het weekend werd feestelijk afgesloten met een slotfeest met optreden van ‘OOK LEUK’ en een geweldig buffet.

Adrie Dijkenloop Gehandicapten

Oproep deelname Vips en vrijwilligers
De actiedoelstelling is: het tastbaar verrassen van jongeren met ’n beperking uit de regio Rivierengebied. De deelname activiteiten bestaat doorgaans uit een stabiele betrekkelijk vast groep. Graag willen we meer Vips uit de regio tastbaar verrassen. Voor de begeleiding en organsitaie van activiteiten zitten we verlegen om vrijwilligers. Via onze website WWW.Adriedijkenloopgehandicapten kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden. Hebt u interesse dan kunt dit aangeven door het zenden van een email, zodat wij u de gewenste informatie kunnen sturen.

Sponsor-ronde 20e jubileumjaar 2019

Rond de Maas en Waalse Dijkenloop in het weekend van 1 september wordt wederom middels de jaarlijkse sponsorrondgang weer sponsorgeld verzameld voor de tastbare verrassingen 2020. We rekenen weer op uw steun. Voor spontane ondersteuning kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer: NL05 RABO 0102204985. Voor Verdere informatie zie www.adriedijkenloopgehandicapten.nl

Contactinfo:
Cees Zondag, Coordinator Stg. Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten

Telf. 0487592589,
Email
cgmzondag@hetnet.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.