Kaartverkoop gestart voor Patrick Twenty Twenty

Op 17 maart vieren de Ieren in eigen land maar ook ver daarbuiten, met name in Amerika en Australië,  St. Patricks Day. Vier dagen later, op de dag dat de lente begint, doen wij dan nog eens dunnetjes over. Er zijn optredens van Dwarsgetuigd uit Nuenen Noord Brabant, The Ol' Foxes uit Amersfoort en natuurlijk onze eigen “Maas & Waals Ierse” muziekgroep The Lads. In de pauzes en na afloop zijn er in Brasserie De Rosmolen en in de zaal ook nog solo optredens.

Het wordt een avond die start met mooie, melancholieke Ierse ballades en eindigt met aanstekelijke, veelal luidkeels gezongen Ierse kroeg-, strijd- en feest- liederen.

St. Patrick komt oorspronkelijk uit Schotland en is als 16-jarige slaaf naar Ierland overgebracht om schapen te hoeden. Hij is daar ontsnapt, teruggekeerd naar Schotland, maar keerde later toch weer naar Ierland waar hij het christendom verspreidde. Hij preekte, doopte en bouwde kerken tot aan zijn dood op 17 maart 461.

The Lads

Archieffoto Markeon

Op St. Patrick Day kleuren niet alleen in Ierland alle hoedjes groen, maar ook de gebouwen en niet alleen in Ierland zelf, maar ook beroemde gebouwen zoals het Colosseum in Rome, de Sacré-Coeur in Parijs, The Eye in London, The Empire State Building in New York en het Christusbeeld in Rio de Janeiro worden hel groen verlicht. Het is een feest waar Ieren overal ter wereld heel trots op zijn.

Datum: zaterdag 21 maart 2020
Locatie: mfa De Rosmolen
Aanvang: 19:00 uur tot 1:00 uur

Kaarten (10 euro) voor Patrick Twenty Twenty zijn te koop bij MFA De Rosmolen en Kantoorshop de Rijk te Beneden Leeuwen en bij Kulturhus D'n Dulper te Boven Leeuwen.
Op de avond zelf zijn de kaarten aan de zaal, als deze nog niet zijn uitverkocht, te koop voor 15 euro.

Partyverhuur van Dreumel
Janine mode