Politie op bestelling

Op woensdag 3 april hield de politie van de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal een actie waarbij inwoners konden aangeven voor welke ergernis en op welke locatie zij de politie graag wilden inschakelen voor een extra controle. Veel inwoners reageerden op deze ‘Rent A Cop’ actie en gaven als klacht het op de stoep parkeren van auto’s, scooters in voetgangersgebied en snelheidsovertredingen in woonwijken. De politie ondernam actie en voerde controles uit.

De politie meldde aan het eind van de dag: ‘De collega's gaven aan dat het een leuke en succesvolle dienst was met vele positieve reacties. Behalve een geval van fietsers in het voetgangersgebied in Beuningen, wat toegestaan is, en een gevalletje herhaaldelijk parkeren op de stoep in Afferden waren het vooral snelheidsklachten door ons gebied heen die de aangedragen werden.’

Er zijn controles uitgevoerd op:
- Viermorgen Beuningen ivm snelheid.
- Julianaplein te Beuningen ivm snor- en bromfietsen in het voetgangers gebied.
- Lagunestraat te Beuningen ivm snelheid.
- Nijverheidsstraat te Beneden-Leeuwen ivm snelheid.
- Molenlaan te Beneden-Leeuwen ivm snelheid.
- Dijkgraaf de Leeuwweg te Alphen ivm snelheid.
- Koningsstraat te Afferden ivm parkeren op de het trottoir.
- Meerstraat te Puiflijk ivm snelheid.
- Trajanussingel te Beuningen ivm snelheid.

In totaal zijn 13 bestuurders bekeurd tijdens deze actie onder andere voor snelheidsovertredingen, telefoon vasthouden tijdens het rijden en parkeren op trottoir.
Mogelijk komt er vaker een RentACop dienst in het gebied en kunt u weer meedenken.

HGA Administratie
Petra Schoenmode