Praktijk Coach Marianne

Massage

Fire and Ice massage. Een massage therapie waarmee er wordt gewerkt met zowel koude als warme kompressen. Waar is deze massage goed voor? Voor onder andere een goede bloeddoorstroming, koude handen en voeten, pijnlijke spieren.

Veel mensen hebben "last" van koude handen en voeten. Of hebben regelmatig te kampen met krampen in voeten of kuiten.
Maar wat kun je er mee doen? Als eerste krijg je vaak te horen of je voldoende water gedronken hebt en dat je dan magnesium zou kunnen gaan gebruiken. Maar wat als je dit al doet? Of je merkt geen effect?

Verjong geest en lichaam met deze circulatieversterkende massagetherapie door deze te beginnen met een heerlijk verwarmd voetenbad met etherische oliën van onder andere grapefruit en rozemarijn.

De Fire and Ice techniek helpt pijn te verminderen en de circulatie te verhogen naar wondgebieden en beperkte bloeddoorstroming. Hierbij wordt gebruik gemaakt van afwisselend warme en koude verpakkingen. Deze effectieve Fire and Ice therapie wordt geïntegreerd aan een massage aan handen en voeten. Door het gebruik van etherische oliën en massagetechnieken zal de Fire and Ice massagetherapie het beoogde doel alleen maar verhogen.

Kwaliteit kompressen
Veen of modder voor modderbaden heeft zijn unieke werking in de warmte- en koudetherapie te danken aan zijn inherente fysische structuur. De modder heeft een zeer gevoelige structuur die onder mechanische invloed makkelijk vernietigd kan worden. Zodra de structuur is vernietigd, verliest het veen zijn typische thermofysische werking. Om te garanderen dat de gevoelige structuur behouden blijft en u kunt genieten van de onvervalste natuurlijke werking van het veen, worden de moorkussens voorzichtig met de hand gemaakt.

De geneeskrachtige veenturf voor deze kompressen wordt gehaald uit de vindplaatsen rond Bad Aibling. Veenturf staat vanouds bekend als populair natuurgeneesmiddel. Veenturf wordt in veel kuuroorden en zorginstellingen gebruikt in de vorm van baden en pakkingen. Veenturfbaden zijn een uitstekend middel om te ontspannen. Dankzij hun bijzondere thermische eigenschappen zijn zij bovendien geschikt om de behandeling te bevorderen van reumatische aandoeningen en chronische klachten aan het ondersteunings- en bewegingsapparaat.

De buitenkant van het kompres dat hierbij gebruikt wordt, bestaat uit een speciale soepele folie. Deze folie bevat geen metalen of andere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en is daardoor fysiologisch onschadelijk. De inhoud van het kussen bestaat voor 100% uit veen (modder voor modderbaden) uit het veen van Bad Aibling. Het is getest door het "Researchinstituut voor balneologie* en kuuroordwetenschappen Bad Elster" en goed bevonden voor balneologisch gebruik.

* Balneologie: leer van de geneeskrachtige bronnen en veenturven en van het gebruik hiervan in de geneeskunde voor de behandeling en genezing van ziektes.

Een Fire & Ice massage met deze modderkompressen:

·       Verlicht spanningen

·       Chronische spier-, rug- en gewrichtspijnen

·       Tegelijkertijd maakt het je spieren los en bevordert het de doorstroming.

·       Een massage met veenmodder voedt de huid. Daardoor wordt onze energiestroom

versterkt. Daardoor ontspant ons lichaam en creëert het een behaaglijk gevoel.

Welzijn

In januari van dit jaar ben ik gestart met een opleiding: Holistisch therapeut. Een 2 jaar durende opleiding waarbij ik iedere maand een lesdag heb. Waarom ben ik deze opleiding gaan doen? Ik was zoekende naar de cement zeg maar die alle activiteiten, die aangeboden worden vanuit mijn praktijk, aan elkaar te kunnen verbinden. Zodat het één logisch geheel mag gaan worden. Inmiddels heb ik 1 dag gehad en dat was vooral kennis maken met de klasgenootjes. Dus de rest wordt vervolgd! Ik heb er in ieder geval zin in om weer iets nieuws te leren!

Voeding

Wie heeft het nooit geroepen? Ik wil wel een paar kilootjes kwijt! Bijna iedereen wel denk ik. Maar wat moet je daar voor doen? Minder eten? Meer eten? Anders eten? Diëten? Wat bijna iedereen doet om in gewicht iets kwijt te raken, is minder gaan eten. Gaat een dieet volgen in strak regime. HELP!! En dat terwijl al zeker 75% te weinig eet! Er dan nog minder gaan eten!

Oef…… je lichaam komt in protest; in opstand. In het begin zal er zeker wat af gaan als je kijkt naar de cijfertjes op de weegschaal. Maar de grote vraag blijft natuurlijk, is het ook gezond? Ben jij gezond bezig? Ga jij dit strakke regime volhouden met je dieet?

Weightmanagement. Gewichtsbeheersing. Gewichtscontrole. Leefstijl.

Tegenwoordig zijn er vele mooie woorden te vinden om af te vallen. Maar uiteindelijk komt het allemaal op het zelfde neer. Je wilt een maatje minder. Je wilt je prettig voelen in je vel. Je wilt die ene jurk aankunnen die je zo mooi vind. Je mindset aanpassen. Heb je het eten nodig waardoor je een maatje meer nodig hebt tegenwoordig? Of is het vooral makkelijk om “ff gauw iets op tafel te zetten”. Met vaak hetzelfde: een stukje aardappel, een stukje vlees, liefst zo min mogelijk groente. En daar nog een lekkere klodder mayonaise of appelmoes bij, want … tsja… anders lusten we het eten niet!

Gevarieerd eten en voldoende voor jou als persoon

Dat blijft echt het sleutelwoord. En wat is voldoende? Dat is geheel afhankelijk wat nu jou gewicht is en wat je doel is. Wat speelt nog meer mee? Je lengte, je vetmassa, je spiermassa, je energie je verbruikt op een dag zoals met werken en/of sporten.

Is alleen je eten aanpassen voldoende? Mijn antwoord daarop is nee. Je hebt ook beweging nodig om je vet massa en je calorieën te kunnen verbranden. Je hebt ook beweging nodig om je spiermassa te kunnen versterken. Welke sporten / beweging is hier juist voor?

Bewegen

Regelmatig bewegen is niet alleen gezond, het is ook nog eens erg leuk om te doen. Spieren, hart, longen en bloedvaten raken gewend om hard te werken als je dagelijks beweegt. Daardoor voel je je al snel een stuk fitter en krijg je meer energie. Verantwoord bewegen biedt enkel en alleen voordelen.

Alleen al door dagelijks te bewegen neemt je conditie in rap tempo toe. Je spieren en botten worden sterker, je huid wordt mooier en je loopt minder risico op gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft beweging ook zeker een positief effect op je bloeddruk en cholesterol en bovenal, door je dagelijkse portie gezonde beweging neemt de kans op overgewicht aanzienlijk af.

Je psychische gezondheid heeft eveneens baat bij beweging. Wanneer je regelmatig aan lichaamsbeweging doet, zul je op den duur minder snel gestrest raken en zijn. Bewegen zorgt er dus voor dat je beter kunt ontspannen. Daarnaast ben je minder moe (ontspanning door inspanning), ga je beter slapen, waardoor je ‘s morgens uitgerust en een stuk fitter je bed uitkomt.

Wat wordt er verstaan onder dagelijks bewegen?

Iedere dag (minimaal 5 dagen, maar liefst iedere dag) een half uur bewegen volstaat aan “gezond bewegen” volgens de ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’.
Onder gezond (actief) bewegen wordt onder meer verstaan: stevig doorwandelen, fietsen en zwemmen, maar ook tuinieren, dansen en intensief huishoudelijk werk.
De moeilijkheid is vaak dat mensen dit niet graag alleen willen doen, dus zoek je meer iets in groepsverband om even lekker in beweging te zijn? Kom dan eens langs voor een gratis proefles.

Warme groet, Marianne

Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.coachmarianne.nl
E: praktijkmarianne@outlook.com

Praktijk coach Marianne

Smulders Car Expert
Wim Nijs Maatwerk en Interieurbouw