13-09-2019 2 min. Patrick van Haren

Praktijk Marianne geeft informatie weg

Praktijk Marianne geeft informatie weg

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Wie heeft het nooit geroepen? Ik wil wel een paar kilootjes kwijt! Bijna iedereen wel denk ik. Maar wat moet je daar voor doen? Minder eten? Meer eten? Anders eten? Diëten? Wat bijna iedereen doet om in gewicht iets kwijt te raken, is minder gaan eten. Gaat een dieet volgen in strak regime.
HELP!!
En dat terwijl al zeker 75% te weinig eet!
Er dan nog minder gaan eten!

Oef…… je lichaam komt in protest; in opstand. In het begin zal er zeker wat af gaan als je kijkt naar de cijfertjes op de weegschaal. Maar de grote vraag blijft natuurlijk, is het ook gezond? Ben jij gezond bezig? Ga jij dit strakke regime volhouden met je dieet?

Weightmanagement. Gewichtsbeheersing. Gewichtscontrole. Leefstijl.
Tegenwoordig zijn er vele mooie woorden te vinden om af te vallen. Maar uiteindelijk komt het allemaal op het zelfde neer. Je wilt een maatje minder. Je wilt je prettig voelen in je vel. Je wilt die ene jurk aankunnen die je zo mooi vind. Je mindset aanpassen. Heb je het eten nodig waardoor je een maatje meer nodig hebt tegenwoordig? Of is het vooral makkelijk om “ff gauw iets op tafel te zetten”. Met vaak hetzelfde: een stukje aardappel, een stukje vlees, liefst zo min mogelijk groente. En daar nog een lekkere klodder mayonaise of appelmoes bij, want … tsja… anders lusten we het eten niet!

Gevarieerd eten en voldoende voor jou als persoon
Dat blijft echt het sleutelwoord. En wat is voldoende? Dat is geheel afhankelijk wat nu jou gewicht is en wat je doel is. Wat speelt nog meer mee? Je lengte, je vetmassa, je spiermassa, je energie je verbruikt op een dag zoals met werken en/of sporten.

Marianne

Is alleen je eten aanpassen voldoende? Mijn antwoord daarop is nee. Je hebt ook beweging nodig om je vet massa en je calorieën te kunnen verbranden. Je hebt ook beweging nodig om je spiermassa te kunnen versterken. Welke sporten / beweging is hier juist voor?

Wil je meer weten over deze combinatie: sport en voeding? Voel jezelf dan welkom om op de informatie middag te komen op de laatste zaterdag van deze maand.

Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS Beneden-Leeuwen
M: 06-50280832
W: www.coachmarianne.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.