Praktijk Marianne geeft Mindful BootWalk

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Heerlijk buiten sporten in alle seizoenen van het jaar met elke weersomstandigheid. Wie wil dat?! Nou IK dus! Werken aan je gezondheid en ondertussen genieten van de natuur. En weet je? De natuur is ook gelijk onze coach met al zijn pracht en praal.

Na de zomerperiode is deze nieuwe les gestart: Mindful BootWalk op zaterdagochtend in alle vroegte om 8:00 uur. Maar wat is het nou eigenlijk?
Het is een samengesteld concept van Mindfulness, Bootcamp, Slow walking, Powerwalken en ademhalingsoefeningen. Bij iedere sport is het belangrijk dat je een goede, juiste ademhalingsoefening hebt. Door hier extra aandacht aan te geven bij Mindful BootWalk, zul je hier ook meer profijt van hebben. Zowel voor jouw eigen ademhaling als voor het effect op de oefeningen. Op alle oefeningen die we doen tijdens deze les, zal er ook meer aandacht zijn op wat je aan het doen bent. En ga je leren je focus te leggen op de juiste momenten. Mindfull bezig zijn. Want met mindfulnes leer je je hoofd leeg te maken en alleen datgene toe te laten wat op dat moment van belang is.

Coach Marianne

De Bootcamp bestaat uit 2 x een kwartier een circuit aan oefeningen, uitgevoerd in de natuur. Dan wel met of zonder hulpmiddelen zoals een boom, een paar takken of een weerstandsband. De oefeningen kunnen uit de volgende onderdelen bestaan: de benen, de armen en de core (oftewel je buik / taille / rug), balans of je mind. Dus alles komt ook aan bod. Voor het Slowwalken en Powerwalken gaan we weer andere technieken gebruiken. Hoe zet ik bijvoorbeeld mijn voet op de juiste manier neer. Wat doe ik met mijn armen en ook hierbij weer erg belangrijk, de ademhaling! Al met al een gevarieerde les met verschillende onderdelen, maar die perfect op elkaar aansluiten als één geheel.

Weet jij nooit of je alleen maar moet gaan lopen, of alleen maar circuit oefeningen moet gaan doen? Dan is dit DE perfecte combinatie voor jou!
Wil jij hier meer over weten en lijkt het je wel wat? Doe dan een keer met ons mee.

Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS  Beneden-Leeuwen
M: 06-50280832
W: www.coachmarianne.nl

Compact Rent
Thomassen, Echte Bakker