Primeur - Het eerste NK op de Me-Mover

Zoeven over de dijken van Maas en Waal

Op zaterdag 31 augustus vindt in Beneden-Leeuwen en omgeving het eerste Nederlands kampioenschap Me-Moveren plaats. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de DijkenLoop, een krachtmeting voor hardlopers, wielrenners en skeelers.

Tijdens het NK wordt uitgemaakt wie het snelst een parcours van 33,5 kilometer kan afleggen op de Me-Mover, een soort stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door het maken van een loopbeweging op twee voetsteunen. Favoriet voor de titel bij de dames is Mireille Baart, Nederlands kampioen op de marathon in 2017. Zij traint geregeld op de Me-Mover, omdat dit trainingsapparaat minder belastend is voor haar gewrichten.

Memover

Zeker vijftig deelnemers doen mee aan het NK Me-Moveren. Naast de wedstrijd kan het parcours ook als toertocht worden gereden. De recreanten leggen dezelfde afstand af als de wedstrijdrijders, maar dan in een wat rustiger tempo van zo’n zestien kilometer per uur. Dit geeft de rijders de gelegenheid te genieten van de mooie omgeving van het land van Maas en Waal.

De wedstrijd start op zaterdag 31 augustus om 13.30 in de Wielstraat in Beneden-Leeuwen. De prijsuitreiking vindt plaats rond 16 uur.

Makelaars- en Assurantiekantoor Van Erp
Kinderdagverblijf Stip & Stap