Richt je pijlen op het Bever Darts Toernooi

Café de Bever wordt voor even de miniversie van het befaamde Alexandra Palace in Londen, als op zaterdag 16 februari een groots Open Dartstoernooi zal worden gehouden. Het Bever Darts Championship is een toernooi waar vele regionale dartsliefhebbers naar toe zullen komen om zelf hun pijlen te richten op de kampioenstitel of om hun favoriete darters aan te moedigen.

Vanaf 15.00 uur zal deze van oorsprong Engelse pubsport aanvangen en hopelijk vliegen vanaf dat moment de 180’s je om de oren. De sport heeft sinds een jaar of 20 een enorme toevlucht genomen en heeft in Nederland enorm aan populariteit gewonnen, niet in de laatste plaats door de resultaten van meervoudig wereldkampioenen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

Darts bij De Bever

Aanvankelijk zou darts een kansspel zijn en werd deze aan het begin van de vorige eeuw zelfs verboden in de pubs. De Engelse pub eigenaar Jim Garside toonde destijds voor de rechtbank aan dat wel degelijk training noodzakelijk is om met de nodige precisie de pijlen in de gewenste vakjes op het dartbord te gooien. En daarmee was volgens de rechtbank inderdaad vastgesteld dat darts geen kansspel is.

Of het Bever Darts Championship ook grote namen zal gaan voortbrengen zal helemaal afhangen van de resultaten. Maar dat het een gezellig toernooi gaat worden, dat is één van de belangrijkste uitgangspunten. Het team van café de Bever heeft alles tot in de (pijl)puntjes voorbereid. Is darten ook jouw favoriete sport? Meld je dan meteen aan via info@debever.nl
De kosten voor deelname bedragen 9 euro en dat is inclusief een heerlijke BBQ Bever Burger, frites en salades.

Bever Darts Championship
Wanneer: zaterdag 16 februari 2019
Hoe laat: vanaf 15 uur
Waar: Café de Bever, Zandstraat 53 te Beneden-LeeuwenFormido Leeuwen
IsMijnPlaats