Sinterklaas komt op verrassende wijze aan

Na de landelijke intocht, die op zaterdag 17 november zal plaatsvinden in de Zaanse Schans, is Sint Nicolaas voornemens de volgende dag verder te reizen door het land en onder andere een bezoek brengen aan Beneden-Leeuwen. Kinderhartjes in Beneden-Leeuwen gaan op zondag 18 november beslist weer sneller kloppen.

Vanwege de ongekend lage waterstand van de Waal kan de pakjesboot van Sinterklaas helaas niet afmeren in De Strang. Daarom zal er aan de Waalbandijk een enigszins aangepast programma plaatsvinden vanaf 12.15 uur om toch zo dicht mogelijk bij de authentieke sfeer en beleving te kunnen blijven. Sinterklaas heeft zich laten informeren over de lage waterstand en is op de hoogte dat afmeren in de Strang niet mogelijk is. Maar Sint zou de Sint niet zijn als hij daar geen passende oplossing voor heeft bedacht. Op welke wijze Sint in Beneden-Leeuwen zal arriveren is niet duidelijk, maar dat er een bijzondere intocht zal zijn, daar kan je alvast rekening mee houden. Kom daarom op zondag 18 november allemaal naar de Dijk in Beneden-Leeuwen, waar ook de burgemeester aanwezig zal zijn en muziekvereniging Koning Willem III de muzikale omlijsting zal verzorgen.

Na de intocht zal de stoet door het dorp trekken en zal het programma voor de kinderen van groepen 1 t/m 4 van de basisscholen worden voortgezet in mfa de Rosmolen en dat staat in elk geval als een swingend feest aangekondigd. Om 14:45 uur worden de kinderen weer naar buiten gebracht. Aansluitend rond 15:00 uur is er een receptie voor de aller kleinste kinderen. Zo krijgen zij ook de gelegenheid Sinterklaas en Zwarte Piet persoonlijk een handje te komen geven. En natuurlijk om de vers gebakken pepernoten van de Pieten te komen proeven!

Dit alles word geregeld door Stichting Intocht Sinterklaas Beneden-Leeuwen. Deze stichting wordt bestuurd door een aantal enthousiaste Leeuwenaren die het dorp, de kinderen en Sinterklaas een warm hart toedragen. Maar ook vele vrijwilligers helpen om deze dag voor de kinderen compleet te maken.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina: https://www.facebook.com/sintenpietleeuwen/

Intocht Sint

Profile Romijnders
Training & Zo