Steun aan de horeca

De Facebookgroep Maas en Waal Thuisbezorgd die sinds gisteren is opgericht, heeft in een halve dag tijd over de 2000 leden gekregen en nog steeds blijven de aanmeldingen binnenstromen. De groep is opgezet om alle horecaondernemers in het Land van Maas en Waal een warm hart toe te dragen en ze te steunen in deze moeilijke tijd. Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven.

Initiatiefnemer Suzan van Heck, over het ontstaan van de groep: "Hotels, restaurants en café’s worden genadeloos hard getroffen door de Coronacrisis. Door de nieuwe overheidsmaatregelen hebben zij van de ene op de andere dag geen inkomsten meer, met alle financiële gevolgen van dien. Ik wilde iets doen voor deze groep ondernemers. Op Facebook zag ik allerlei losse berichten van horecazaken over bezorgmaaltijden. Er was alleen één probleem; het werd gecommuniceerd via hun eigen Facebookpagina en die moet je maar net volgen."

Als internet marketeer én ondernemer was het oprichten van een Facebookgroep een kleine moeite. Met één grote pagina kon ze al het aanbod van alle Maas en Waalse horecazaken laten zien. Dat het na de oprichting in korte tijd zo’n groot succes werd, had ze nooit verwacht.

"Ik merk dat ondernemers door deze groep weer een klein beetje hoop krijgen. Eerst meldden ze dat hun zaak op slot ging, maar nu hoor ik steeds meer geluiden dat ze bezig zijn met het voorbereiden van een nieuwe service: bezorg- en afhaalmaaltijden. Ik wil met deze Facebookgroep een platform bieden waarop vraag en aanbod van maaltijden eenvoudig gebundeld worden. Ik roep de volgers dan ook actief op om daadwerkelijk maaltijden te gaan bestellen en zo de lokale horecaondernemers te helpen".

Op dit moment is Van Heck bezig met het opzetten van een extra platform; een website. Deze zal binnen enkele dagen gelanceerd worden. Ondertussen heeft ze haar handen vol aan het overeind houden van haar eigen bedrijf CaseMarketing, dat door de viruscrisis eveneens hard wordt getroffen, omdat klanten minder uren afnemen voor hun online marketing.

Thuisbezorgd

Acam
Verkeersschool Van Thiel