Taalvrijwilligers behalen certificaat

Weer nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.

Deze taalvrijwilligers hebben een korte training gehad over het begeleiden van deelnemers en het werken met het beschikbare materiaal. Zij kunnen nu, met ondersteuning van de taaldocent van het Digi-taalhuis, deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal begeleiden. Mensen die bijvoorbeeld beter willen leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook mensen die digitale vaardigheden willen oefenen zoals mailen en appen, kunnen bij hen terecht.

Het is als taalvrijwilliger mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger met deelnemers het spreken te oefenen, of een leesgroepje te begeleiden. Men kan zelf aangeven wat men het liefst wil en met welke basisvaardigheden men de meeste affiniteit heeft. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen. In de bibliotheek van Beneden-Leeuwen en ook in de bibliotheek van Dreumel zijn regelmatig taalvrijwilligers te vinden.

Taalvrijwilligers

Maar meer taalvrijwilligers zijn altijd welkom, met name uit Alphen, Altforst, Appeltern, en Maasbommel, zodat daar ook begeleiding van deelnemers kan plaatsvinden. Het kost slechts enkele uren per week (ongeveer 2 uur en het tijdstip is in overleg met de deelnemer vast te stellen).

Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, of meer informatie hierover  kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794. Binnen lopen in het Digi-Taalhuis kan ook tijdens de openingstijden op maandagvan 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur.

 

Thomassen, Echte Bakker
Markeon