Taalvrijwilligers gezocht

Taalvrijwilligers gezocht voor het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen. Het is leuk vrijwilligerswerk en goed te combineren met werk en/of gezin!

Ook nieuwe deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal, die bijvoorbeeld beter willen lezen, schrijven of rekenen  zijn altijd welkom! Hierbij is ook te denken aan hulp bij het leren appen of mailen, met de computer omgaan en internet gebruiken, vragen over de I-pad of leuke apps ontdekken, en aanvragen en omgaan met Digi-D.

Het Digi-Taalhuis is bijna anderhalf jaar geleden begonnen. Steeds meer deelnemers weten het Digi-Taalhuis te vinden en daarom zijn er meer taalvrijwilligers nodig met name uit Alphen, Altforst, Appeltern, Dreumel en Maasbommel. Het kost slechts enkele uren per week (ongeveer 2 uur en het tijdstip is in overleg met de deelnemer vast te stellen), en er is begeleiding door de taaldocent van het Digi-Taalhuis.

taalvrijwilligers

Taalvrijwilligers krijgen bovendien een korte training over het begeleiden van deelnemers en het werken met het beschikbare materiaal. Het is mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger het Praathuis te begeleiden. Men kan zelf aangeven wat men het liefst wil. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen. Wilt u helpen? Meld u dan aan.

Wekelijks is er het Leerpunt, waar mensen in een groep kunnen werken aan hun individuele doelen, bijvoorbeeld een mail sturen, leren om formulieren in te vullen, leren appen, een goede sollicitatiebrief leren schrijven.

Taalvrijwilligers

Daarnaast kunnen deelnemers ook individueel met een taalvrijwilliger werken om beter te leren spreken, lezen of schrijven. Eigen foto

Taalvrijwilligers

Wekelijks op donderdagochtend is er het Praathuis. Hier kunnen mensen die Nederlands als tweede taal hebben het spreken oefenen. Dit gebeurt onder begeleiding van 2 taalvrijwilligers. De groep beginners start om 9.15u en de groep gevorderden start om 10.30 uur. Eigen foto.

Taalvrijwilligers

Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, of meer informatie hierover  kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794. Binnen lopen in het Digi-Taalhuis kan ook tijdens de openingstijden op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00uur.

Boetiek Favoriet
IsMijnPlaats