13-09-2019 2 min. Patrick van Haren

Taart van Marianne in productie

Taart van Marianne in productie

Door Rinie van Haren

De eerste versie van Heel Lauwe Bakt kende een mooi deelnemersveld. Er werd gestreden om een jaar lang gratis brood en bovendien beloofde Echte Bakker Jelle Thomassen, voorzitter van de jury, dat de winnende taart in productie zou worden genomen.

Verleidelijke exemplaren
De jury, bestaande uit Leon van Elk, Jelle Thomassen (juryvoorzitter), Adriaan van Oijen en Theo van Os (beide bekende oud-bakkers), ging voortvarend aan de slag om alle gepresenteerde taarten te beoordelen. Er zaten prachtige creaties en verleidelijke exemplaren bij die direct opvielen door hun prachtige uitvoering. Maar de deskundige jury liet zich niet alleen daardoor leiden en onderzocht ook op kleur, structuur, technieken en natuurlijk de smaak.

Winnende taart
Marianne Borren uit Beneden-Leeuwen won de eerste aflevering van Heel Lauwe Bakt met een prachtige creatieve en tevens smaakvolle uitvoering. Haar appeltaart was kundig gemaakt in de vorm van een appelkistje. In die uitvoering kon de winnende taart niet in productie worden genomen, maar met de juiste ingrediënten is het geweldig gelukt om de taart van Marianne op gelijke smaakvolle wijze aan het zeer uitgebreide assortiment van Echte Bakker Jelle Thomassen toe te voegen.

In productie
Woensdag 4 september was het dan zover. De ingrediënten lagen bijeen en de productie werd gestart in de professionele bakkerij aan de Zandstraat. Om 10 uur gingen de eerste appeltaarten in de oven en toen het bakproces was beëindigd kwamen de taarten tevoorschijn. Een mooi moment voor de prijswinnares. Zowel Marianne als bakkersechtpaar Jelle en Esther zijn maar wat trots met het eindresultaat en nodigen iedereen van harte uit om een exemplaar te kopen.

Appeltaart

Traktatie
De appeltaarten, die geheel volgens Marianne's recept in productie zijn genomen bij Echte Bakker Jelle Thomassen, zullen als ‘Marianne’s Appeltaart’ worden aangeboden. Deze lekkere taart verdient zeker een aanbeveling vanwege de bijzondere smaak en structuur. Echte Bakker Jelle Thomassen zal bovendien van elke verkochte Marianne’s Appeltaart één euro doneren voor een nog te bepalen goed doel. Dat is dus nog een reden om dit weekend de bakkerij te gaan bezoeken en dit weekend zo’n heerlijke taart te trakteren.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.