Tentoonstelling Ontmoeten en Kijken in het museum

Schilderijententoonstelling en workshops met de titel ‘Ontmoeten en Kijken’ in Museum Tweestromenland te Beneden-Leeuwen.

Museum Tweestromenland werkt samen met Creatief Oostersteeg van Leo en Ingrid Adams te Druten. Van vrijdag 30 november t/m zondag 13 januari 2019 is de tentoonstelling ‘Ontmoeten en kijken’ met een serie abstracte schilderijen van Leo in de glazenzaal van het museum, Pastoor Zijlmansstraat 3 te Beneden-Leeuwen te bezoeken. Op 28 december worden twee workshops verzorgd voor kinderen en volwassen.

Abstracte schilderijen
Het werk van Leo toont een serie abstracte schilderijen. Abstract schilderen is een vorm van schilderen waarbij spontaniteit het uitgangspunt is. Er ontbreken regels en conventies. Je bent zelf baas van je schilderij en je hoeft niemand verantwoording af te leggen. Een abstract schilderij is uitdagender en spannender dan figuratief werk. Het werk van Leo kenmerkt zich door rijke kleuren, vloeiende ronde vormen en symbolen. Zijn werk straalt iets spannends uit en schept ruimte voor persoonlijke inspiratie.

Keramiek
Naast het werk van Leo zijn enkele keramiek creaties van Ingrid te bewonderen.

Ontmoeten
In het midden van de zaal kunnen de bezoekers onder het genot van een kop koffie of thee (vrijwillige bijdrage) elkaar ontmoeten. De aangename kerstsfeer nodigt tot samen genieten en napraten.

Een kado voor onder de kerstboom
Een workshop schilderen voor kinderen en volwassenen. Creatief Oostersteeg biedt creatieve workshops op maat. De passie van Leo en Ingrid is het de bezoekers naar de zin te maken en hen met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Leo en Ingrid organiseren op vrijdag 28 december 2018 van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur in de glazenzaal van het museum twee workshops schilderen. Veel bezoekers denken dat zij niet creatief zijn. De ervaring leert dat schilders verbaasd staan over hun eigen prestaties. Je uitleven op doek geeft een vrij en trots gevoel. Dit gevoel en deze ervaring wil je graag met anderen delen. De deelnamekosten zijn: € 19, - voor volwassenen, inclusief entree museum en materiaal; € 16,50 voor basisschoolkinderen, incuslief entree en materiaal. Een workshop gaat door bij minimaal 7 deelnemers. Vóór 25 december inschrijven voor deze workshops via telefoonnummer 0487-595002 of info@museumtweestromenland.nlis noodzakelijk.

Museum Tweestromenland is open:
wo-, vr-, za- en zondag van 13.30 – 17.00 uur.
Entree museum: € 5, - voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
Gesloten op 1e kerstdag, 30 en 31 december en Nieuwjaarsdag.

Zie ook: 
www.museumtweestromenland.nl
www.leoadams.nl   

Mooi en Zo
Acam