Tips van de Groenspecialisten

Hou jij ons binnen de perken?

Ons binnen de perken houden? Dat lukt niet en dat wil je ook helemaal niet! Heerlijk weelderige borders die langs je paden golven. Of potten die lijken te overstromen. Daar word je blij van. Het begint allemaal met hoogwaardig perkgoed. Bij GroenRijk zijn we kritisch op onze inkoop en dat levert je alvast een goede start. Zelf heb je ook een vinger in de pap, regelmatig dode bloempjes verwijderen doet wonderen. Evenals geregeld een scheutje meststof.

Ja perkplanten!
Perkplanten in de winkel geeft aan dat het tuinseizoen weer begonnen is. Nadat we de voorjaarsbollen vanachter de ruiten hebben bewonderd, kriebelt het weer om de tuin in te gaan. Juist nu de heesters en bomen nog niet vol in blad staan, zorgen perkplanten voor een snelle opfrisser. Er staat een bonte verzameling op je te wachten.

Perkplanten van GroenRijk

Persoonlijke perkplanten mix
Lobelia, Petunia, Afrikaantjes, Begonia, vlijtig Liesje… Alle bekende en minder bekende perkplanten staan voor je uitgestald bij GroenRijk. Combineer je favoriete kleuren en let ook op de verschillende hoogtes. Wil je dat de ranken over de pot hangen of juist niet en wat levert in jouw ogen de mooiste mix van grote en kleinere bloemen? Op die manier componeer je een persoonlijk schilderij. Reken maar dat je (of je omgeving!) er vrolijk van wordt.

Tips voor prachtige perken:
- Overdaad baat! Wees uitbundig qua combinaties.
- Voeg om de week vloeibare voeding toe aan het gietwater.
- Giet op de aarde, niet op blad of bloem.
- Schaf je perkplanten al vroeg aan, dan heb je er tot ver in de herfst plezier van!

Mocht je – zo aan het begin van het nieuwe seizoen – specifieke tuinvragen hebben, aarzel niet en vraag het aan de adviseurs van GroenRijk.

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door GroenRijk Beneden-Leeuwen.

Autoservice van Rijn
Kinderdagverblijf Stip & Stap