16-11-2018 2 min. Patrick van Haren

Toekomst museum onzeker

Toekomst museum onzeker

Open middag, een handtekeningenactie en een raadsvoorstel. Hoe loopt dit af?

Streekmuseum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen hield op zondag 11 november een Open Middag onder het motto: “Toekomst Streekmuseum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen is in gevaar”. Er werd geen entree geheven maar om een vrijwillige donatie gevraagd. Op de actielijst konden bezoekers hun handtekening zetten om daarmee blijk van steun te tonen aan behoud en voortgang van het museum.

Besluit gemeenteraad van West Maas en Waal Op donderdagavond 15 november nam de gemeenteraad van West Maas en Waal een besluit over het verzoek van het museum om een structurele subsidieverhoging voor het Museum Tweestromenland. Het voorliggende raadsvoorstel biedt momenteel te weinig om het voortbestaan van het museum in goede banen te leiden, zo meent het in januari aangetreden museumbestuur. Er zijn de afgelopen periode veel acties ondernomen om in het goede vaarwater te komen. ‘Om de continuïteit te waarborgen is juist in een transitieperiode extra steun van de gemeente noodzakelijk’, zo licht voorzitter Arnold de Kock toe.

Handtekeningen
Veel vrijwilligers van het museum gingen de afgelopen week al op pad om sympathisanten te vragen hun handtekening te zetten op de actielijsten en daarmee steun te betuigen aan behoud van het museum. Tijdens de Open Dag bezochten nog een kleine 100 mensen het museum. De actielijst

Bij de laatste voorbereidingen voor de totstandkoming van deze nieuwseditie was nog niet duidelijk welk besluit de gemeenteraad heeft genomen. Hierover zullen wij u natuurlijk berichten zodra er meer bekend is.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.