Tomatenchallenge bij Leones

H&S Coldstores en sv Leones hebben de handen ineen geslagen voor een sensationeel evenement. Sportpark Het Zijvond zal op zaterdagmiddag 1 juni het decor zijn van Spaanse taferelen, waar de tomaten je letterlijk om de oren gaan vliegen. Dit tomatenspektakel vormt het sluitstuk van het Leones Jeugdvoetbalkamp. H&S Coldstores, buren van de voetbalvereniging, zal zich deze dag openstellen voor publiek. Een unieke kans om dit mooie bedrijf eens van binnen te zien. Er zullen dan ook gratis rondleidingen gegeven worden.

Nieuwe collega’s gezocht
H&S Coldstores, onderdeel van H&S Group, doet op 1 juni mee aan Open Maas en Waal. Een initiatief waarbij tal van bedrijven en instellingen hun deuren wagenwijd openzetten voor het publiek. De eerste editie vorig jaar trok al veel bezoekers en dat zullen er dit jaar ongetwijfeld meer worden nu er nog meer bedrijven deelnemen.

Stefan Engelen vertelt namens H&S Coldstores: ‘We nemen dit jaar deel aan Open Maas en Waal om te laten zien wie H&S nou echt is en wat we precies doen. In de regio wordt nog wel eens gedacht dat we enkel een vriesbedrijf zijn, maar niets is minder waar. Bij H&S Coldstores bieden wij een “full-service” fruitsap verwerking. . Van koude opslag, voedselverwerking tot laboratorium- en verpakkingsdiensten. Dus zowel behandeling, verwerking als distributie bevinden zich allemaal onder één dak. Wij zoeken momenteel meerdere nieuwe collega’s en om deze reden willen we deze dag ook aan iedereen laten zien hoe tof het is om bij H&S te werken en welke mogelijkheden we hebben. We hebben momenteel vacatures voor operators, heftruckchauffeurs en productiemedewerkers en vertellen belangstellenden hier graag alles over!

Code Rood
Hans van Leeuwen en Rob Fogteloo zijn namens het organiserende Leones blij met de intensieve samenwerking met H&S Coldstores. ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’, lacht Hans. En Rob vult aan: ‘Het Tomatenspektakel is natuurlijk afgekeken van het jaarlijkse Tomatina in het Spaanse Bunôl, maar wij geven er bij Leones een eigen draai aan en combineren het smijtwerk met een lekker potje voetbal.’ Twee teams van elk vijf spelers voetballen aan het tomatenfront terwijl andere teams losgaan met tomaten om het de spelers in het veld zo lastig mogelijk te maken. Het team met de meeste doelpunten wint de challenge.

Keet smakelijk
Hans gaat verder: ‘Het is in Nederland nog niet vertoont op deze wijze. Ik wil daarbij benadrukken dat het hier beslist niet gaat om voedselverspilling. Het gaat hierbij vooral om een partij overrijpe tomaten die niet meer voor consumptie geschikt is, omdat ze van een proefveld komen.’ De organisatie zet ook hoog in op veiligheid. Hoe sensationeel het ook zal zijn, de veiligheid staat absoluut voorop en stevige, dichte schoenen, oude kleding en een veiligheidsbril zijn verplicht. Op het sportveld – dat voor die middag omgedoopt wordt tot slagveld – mogen geen harde voorwerpen worden gedragen. Mogelijke onrijpe tomaten zullen vooraf in partjes worden gesneden. De deelnemers kijken enorm uit naar dit nooit eerder vertoonde smijtfeest. ‘Dat wordt keten’, lachen enkele jeugdige deelnemers nu al.

Inschrijven nog mogelijk
De belangstelling om mee te doen is groot, maar er is nog ruimte om je op te geven om mee te spelen. Teams bestaan uit vijf spelers en er is zowel ruimte voor jeugdspelers als voor volwassenen om deel te nemen. Voor de deelnemers is er een douchewagen naast het spektakelveld.

Tomatenchallenge
Locatie: Sportpark Zijvond
Adres: Zijveld 8 te Beneden-Leeuwen
Datum:  zaterdag 1 juni
Aanvang: 13.00 uur
Eindtijd: 17.30 uur
Entree: Gratis

Wim Nijs Maatwerk en Interieurbouw
BikeTotaal Van de Geer Tweewielers