Toneelgroep Leeuwen speelt Het gespuis van de kluis

In het eerste weekend van maart speelt Toneelgroep Leeuwen weer haar jaarlijkse voorstellingen in mfa De Rosmolen. De avondvoorstelling vindt plaats op zaterdag 7 maart en de matineevoorstelling op zondagmiddag 8 maart. Ook dit jaar is de Toneelgroep er weer in geslaagd om een prachtige voorstelling voor te bereiden en daarmee de toeschouwers een paar uur te laten genieten van een heerlijk blijspel.

Douwe Stokvis leeft op een bescheiden kamertje in een bejaardenhuis, maar heeft geen reden zelfs maar matig tevreden zijn, want zijn verblijf aldaar, alsook dat van de medebewoners, wordt vergald door huisdraak Amalia. Deze hoofdzuster schept er een sadistisch genoegen in het leven van de oudjes zo zuur mogelijk te maken. Maar dat niet alleen.

Van z'n jongste zoon heeft Douwe al gedurende twaalf jaren taal nog teken gehad, terwijl hij van zijn 2 oudste dochters slechts eenmaal per jaar gedurende een kwartiertje iets ziet, bij gelegenheid van z'n verjaardag. En dan nog gaat het gesprek over niets anders dan het testament, dat opa eindelijk eens moet opstellen. Uiteraard ten gunste van het tweetal.

Toneelgroep Leeuwen

Spelers in actie tijdens een repetitie. Eigen foto

En als dan op een kwade dag de verloren zoon komt opdagen, met geen andere intentie dan van de ouwe te plukken en zich tegelijkertijd ook de andere negatieve elementen bovenmatig manifesteren, zijn de rapen gaar en onderneemt de getergde Douwe het een en ander. Met list en bedrog weet hij de etters 'n oor aan te naaien van jewelste, met als logisch gevolg, dat het 'eind goed, al goed' lang niet voor iedereen geldt.

Wél voor de acteurs en actrices, want tot de rollen, die vertolkt moeten worden, behoren o.a. een stokdove tante, een kerngezonde, die voor hartpatiënt moet spelen, 'n rocker, die ’n arts dient neer te zetten, en ’n doodnormaal iemand, die als volledig getikt moet optreden. Och ja, en dan is ook nog Fatima mee van die partij. Zij maken heel veel goed.

Kaarten reserveren kan nu al via telefoonnummer 0487-591548
Locatie: mfa De Rosmolen
Speeldata: zaterdag 7 maart aanvang 20.00 uur en zondag 8 maart aanvang 14.00 uur

Toneelgroep Leeuwen

HGA Administratie
Verkeersschool Van Thiel