18-01-2019 2 min. Patrick van Haren

Uitnodiging voor energieontmoeting

Uitnodiging voor energieontmoeting

Op woensdagavond 13 februari organiseert de gemeente West Maas en Waal een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid: de Energie-ontmoeting. U bent van harte uitgenodigd!

Het is ruim twee jaar geleden dat we als gemeente West Maas en Waal een vliegende start maakten met ons eerste duurzaamheidsprogramma 2016-2018. Zo is een deel van het gemeentelijk vastgoed verduurzaamd en kunnen onze inwoners met vragen over duurzaam wonen terecht bij energieloket ‘Het Nieuwe Wonen Rivierenland’. Ook hebben we een goed lopende duurzaamheidslening voor inwoners, stichtingen en verenigingen. En wordt door GroenLeven gewerkt aan twee zonneparken in onze gemeente. Mooie resultaten! Maar er is nog veel meer te doen.

Samen voor een duurzame gemeente
Dit jaar gaan we aan de slag met een nieuw plan voor het stimuleren en faciliteren van de energietransitie in onze gemeente. Hiervoor willen we de initiatieven en ideeën van onze inwoners, bedrijven, verenigingen en organisaties in kaart brengen en met elkaar verbinden. Wat gebeurt er al? Waar liggen de kansen voor duurzaam wonen en werken? En hoe kunnen we elkaar daarin vinden en versterken? Want voor een duurzaam West Maas en Waal hebben we iedereen nodig.

Denk mee, doe mee en ontmoet
Daarom nodigen wij u graag uit voor de Energie-ontmoeting op 13 februari in het gemeentehuis, van 19.00-21.30 uur. Met als speciale gast Reinier van der Berg, die ons bijpraat over de huidige stand van het klimaat. Hij zal ons inspireren samen te werken aan een duurzame samenleving. Daarna gaan we in gesprek over de kansen voor verduurzaming in onze eigen gemeente. Denk mee, doe mee en ontmoet. Opgeven kan via: www.westmaasenwaal.nl/energie of bel naar 14 0487.

Ik kijk uit naar uw komst!
Ton de Vree, wethouder duurzaamheid


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.