22-03-2019 3 min. Patrick van Haren

Van Beuningen Bodyfashion and more geopend

Van Beuningen Bodyfashion and more geopend

Het is zaterdag 16 maart als om 10.30 uur de nieuwe zaak Van Beuningen Bodyfashion and More aan de Zanstraat 111 wordt geopend. Al direct bij binnenkomst in de nieuwe zaak valt het frisse en moderne winkelinterieur op. De prachtige zaak biedt een fraai ingericht en ruim assortiment in onder andere ondermode, bodyfashion en beenmode. Het is de hele dag een drukte van belang en overal waar je rondkijkt is de winkel opgesierd met bloemstukken. Tientallen mensen genieten van de hapjes en drankjes. De trotse eigenaren Lia en Frans van Beuningen komen handen, ogen en oren tekort. Gelukkig helpen hun vertrouwde medewerkers waar het kan om deze feestelijke dag te ondersteunen. We zijn slechts een half uurtje binnen en het is continue een komen en gaan van relaties en nieuwsgierig winkelpubliek.

Verhuizing
Van Zandstraat 59 naar nummer 111 verhuizen in hetzelfde dorp en dezelfde straat is natuurlijk een hele klus, die veel werkzaamheden met zich meebrengt. Maar dat betekent ook afscheid nemen van de vertrouwde stek, waar 48 jaar geleden de alom bekende Textielhal van der Zand zijn oorsprong vond, die door de ouders van Lia werd gerund. Een pand dat door de vele jaren heen niets van zijn charme heeft verloren. De voormalige bioscoop en concertzaal heeft in al die jaren van zijn bestaan onderdak geboden aan een sfeervolle en enigszins nostalgische winkel.

Van Beuningen

Het fraaie winkelpand biedt ruime inkijk, iets waar in het verleden geheel gebrek aan was. Foto: Markeon

Vertrouwd
De Textielhal, het voormalige pand waar 38 jaar verkoophistorie is achtergebleven, stond bij velen in de hele regio bekend als de winkel waar men vooral voor textiel en handwerkspullen binnenliep. Zo’n dertig jaar geleden namen Lia en Frans de zaak over en werd in kleine stapjes het assortiment steeds meer aangepast en gespecialiseerd. ‘Daarbij stonden de wensen van de klant altijd centraal en dat zal ook in het nieuwe pand niet anders zijn, zo legt Frans uit. Het ondernemersechtpaar heeft met de inrichting van de nieuwe zaak meteen ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal toonaangevende merken aan het assortiment tot te voegen. ‘Maar dat betekent niet dat men het eigen vertrouwde merk niet meer tegenkomt’, vult Lia aan. ‘We hebben ons assortiment wel aangepast en ook uitgebreid. En we zijn erg blij met dit nieuwe pand. Het is gunstig gelegen, parkeerplaatsen voor de deur en prachtige etalages die voor veel licht zorgen binnen. Dat waren we niet gewend’, lacht Lia.

Van Beuningen

Na een druk carnavalsseizoen, schoonmaakwerkzaamheden, verhuizing en inrichting is het heerlijk als er dan eindelijk een feestelijk moment is waarop je de bewondering door de vele bezoekers kunt oogsten. Foto: Markeon

Kansen
Lia en Frans bezitten een nuchtere ondernemersgeest. Handen aan de ploeg en pas investeren als de behoefte er is en er voldoende mogelijkheden zijn. Het nieuwe pand is helemaal met eigen middelen en op eigen kracht gerealiseerd. Behalve de inrichting en een ruim en overzichtelijk assortiment verandert er niets, zo laat Lia weten. ‘In de winkel kun je alle artikelen ter hand nemen en word je voorzien van duidelijk en deskundig advies. Bij een groot winkelpubliek verdient dat nog altijd de voorkeur boven een webshop.’ Voor dames en heren kent de collectie mode en nachtkleding een aantal nieuwe merken. Lingadore, Felina, O’neill, Set, Vneck, Ringella, Puma, Marianne beenmode, MarcMarcs beenmode, Shock absorber, Triumph en Sloggi. Het is zomaar een greep uit de vele kwaliteitsmerken die er gevoerd worden. Naast ondermode, beenmode en nachtkleding kun je er ook terecht voor leuke babycadeutjes.

Belangrijke mededelingen

  1. Van Beuningen Fashion & More is vanaf heden gevestigd aan de Zandstraat 111.
  2. De bekende Feestwinkel blijft op het inmiddels vertrouwde adres Zandstraat 62.
  3. En in het vroegere pand aan de Zandstraat 59 is nog tot 22 april een outlet-verkoop met tal van aantrekkelijke koopjes.

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.