Van Raaij Ondernemer van het Jaar 2019

Op dinsdag 5 november heeft Ondernemend Maas & Waal in D’n Bogerd te Druten De Ondernemer van het Jaar Maas & Waal 2019 en de winnaars van de Rabobank Talent Award Maas & Waal 2019 en de Agro Award Maas & Waal 2019 bekend gemaakt. Ruim 400 ondernemers en bestuurders uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal waren aanwezig in het grootste Ondernemers café Vrienden van Maas & Waal.

Presentator Stan van den Dobbelsteen, bekend van o.a. Het Feestteam, wist hier zeker de juiste invulling aan te geven. De negen genomineerden waren uiteraard eregast. Zij genoten vooraf van een vip diner met collega ondernemers, sponsoren en partners. De genomineerden werden gebracht in auto’s ter beschikking gesteld door De Waal Autogroep en prachtig in beeld gebracht door August Swietkowiak.
De bekendmaking werd omlijst met een sfeervolle rode loperontvangst, een openingsfilm, on stage bar optredens en een gezellige naborrel in het grootste Ondernemers Café.

De genomineerden in de rubriek Ondernemer van het Jaar Maas & Waal 2019 waren Herckenrath Fietsplaza uit Horssen van ondernemer Robby Herckenrath, Van Raaij Groenverzorging BV uit Boven-Leeuwen van Hans, Jan-Willem en Maarten van Raaij en uit Alphen Story Event Engineering van Michael en Egbert Story. Als winnaar werd Van Raaij Groenverzorging BV aangewezen door de jury en ontving uit handen van wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal de award.

Ondernemer van het jaar

De familie van Raaij, wethouder Sander Bos en presentator Stan van den Dobbelsteen. Foto: August Swietkowiak

De Rabobank Talent Award Maas & Waal 2019 kende ook drie genomineerden te weten:
Uit Beneden-Leeuwen Steel & Stockings uit Beneden-Leeuwen van Trea van Wamel en Lianne Smits Zwetsloot. Eveneens uit Beneden-Leeuwen Typisch Joris Events van Joris van Dodewaard en Meubelmakerij Spehr Holz van Henrik Spehr uit Dreumel. Jeroen Vrolijks, directeur bedrijven Rabobank Maas En Waal - Oost Betuwe maakte de winnaar van de Rabobank Talent Award 2019 bekend: Steels & Stockings.

Burgemeester Corry van Rhee Oud Ammerveld (Gemeente Druten) reikte de Agro Award 2019 uit aan Ad en Hilde Beijer van Pluimveebedrijf Beijer VOF uit Wamel die de andere genomineerden Van der Linden Fruitteelt Machines - Dik en Richard van der Linden en WJH en THC Broekman VOF (Melkveehouderij en Houtverwerking) – Martien Broekman en Wilfred Broekman het nakijken liet.

Jury
De jury bestond uit Pieter Bisschop, Chris van Oijen Peter De Waal, John Kusters, Jos van den Broek en Eugenie Savrij Droste. De jury sprak wederom zijn respect uit voor negen ondernemers en hun bedrijven en teams. Ondernemen met visie, oog voor innovaties, de tijdgeest, klantgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn aanwezig bij alle negen genomineerde bedrijven.

Om tot een beoordeling te komen maakte de jury een keuze aan de hand van de volgende criteria:
• Onderscheidend zijn in de eigen branche/beroepsgroep
• Continuïteit van het bedrijf
• Uitstraling van het bedrijf
• Mensgerichtheid en personeelsbeleid
• Maatschappelijke betrokkenheid
• Servicegerichtheid
• Duurzaamheid
• Innovatief vermogen

Hent de Vries
Swambacchus