16-05-2019 2 min. Patrick van Haren

Veel lof voor Proefavond Keurslager

Veel lof voor Proefavond Keurslager

Door Rinie van Haren

Met een gulle lach ontvangt hij persoonlijk alle gasten die de moeite hebben genomen om op donderdag naar de eerste Proefavond te komen van Keurslager Maarten Kocken. Alle bezoekers ontvangen direct al een goodiebag, met daarin folders over het barbecueseizoen, informatie over gourmetten, een leuke attentie en uitleg over de slagerij in het kader van De Week van de Slager. ‘Want dat thema was de aanleiding voor deze proefavond’, zo legt Maarten uit.

‘We weten natuurlijk helemaal niet bij zo’n eerste editie wat we kunnen verwachten maar er zijn al veel mensen in de slagerij en keuken’, gaat Maarten verder die ook uitleg geeft over de quiz waaraan iedereen op deze Proefavond kan deelnemen. De antwoorden die nodig zijn worden eigenlijk al gegeven door de personeelsleden, als je goed oplet tenminste. Want al die enthousiaste medewerkers zijn deze avond te vinden bij hun favoriete specialiteiten zodat ze er veel over kunnen vertellen. Een rondje door de winkel, keuken en werkruimtes leert al snel waar het hier om draait.

Keurslager Maarten Kocken

Veel vleeswaren worden in eigen keuken bereid en tot smakelijk eindproduct verwerkt. Een belangrijk voordeel daarbij is dat er uitsluitend natuurlijke producten worden gebruikt. De vele bezoekers luisteren geïnteresseerd naar wat het team van de Keurslagerij aan tips en trucs vertelt. Het kijkje in de keuken is al deels mogelijk sinds de laatste verbouwing, maar nu kan er echt helemaal achter de schermen worden rondgekeken.

Proefavond Keurslager Maarten Kocken

Zo'n kleine 100 mensen hebben de eerste Proefavond bezocht. Velen maakten gebruik van het invullen van de quiz. De resultaten daarvan zijn op dit moment nog niet bekend.

Foto's: Markeon

proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020 proef2019020


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.