20-03-2020 2 min. Patrick van Haren

Verklaring voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Verklaring voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

zondag 15 maart 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio de heer Bruls heeft naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die vandaag bekend zijn de volgende verklaring afgegeven:

"Ik ben tevreden over de aanvullende maatregelen die vandaag bekend zijn geworden. Een infectieziekte als deze vraagt om robuuste en duidelijke maatregelen. Die voor het hele land gelden en niet alleen voor een deel ervan. Tussen Den Bosch en Nijmegen is het tenslotte niet zo ver. De maatregelen zullen alleen slagen wanneer iedereen meedoet. Ik doe daarom een dringend beroep op iedereen, jong en oud, om mee te doen.

Als Veiligheidsregio bereiden wij ons voor om qua opvang diverse zaken te regelen, om waar mogelijk de mensen te ondersteunen. De mogelijkheden hiervoor worden de komende uren en dagen bekeken en steeds verder uitgewerkt. De Veiligheidsregio’s trekken samen op met het kabinet. Daarom brengen we de uitvoeringsvraagstukken die deze besluiten met zich meebrengen gezamenlijk in kaart en proberen we ze van een antwoord te voorzien. Denk hierbij aan afhaalfuncties van horeca.

We gaan vanavond de nieuwe besluiten communiceren met de horeca en hen van informatie voorzien. Vanaf morgen wordt er gecontroleerd en gehandhaafd.

Ik roep iedereen op ook naar elkaar om te kijken en bij elkaar bij te springen waar nodig. De laatste dagen hebben we hier al diverse mooie initiatieven vanuit de samenleving van gezien. We zullen elkaar allemaal hard nodig hebben om gezamenlijk door de komende periode heen te komen."


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.