Voetverzorging is een must bij lopers

Door Marianne van Leeuwen

Wist je dat jouw voeten jouw hele gewicht altijd dragen? En dat jouw voeten daarom ook veel te verduren hebben? Een goede voetverzorging is daarom dan ook geen overbodige luxe. Zeker niet als je een fervent wandelaar of hardloper bent. Veel op je voeten moeten staan voor je werk. Of een fanatiek sporter bent.

Met het mooie weer voor de deur gaan er weer veel mensen op uit om te gaan wandelen. De één voor de ontspanning, de ander om te trainen voor bijvoorbeeld “de dijkenloop” of “de vierdaagse” en weer een ander wil gaan leren hardlopen.

Als loper vergeet je soms jouw voeten de aandacht te geven die ze hierbij verdienen. Het is namelijk erg belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Want zonder gezonde voeten kom je nergens.

Praktijk coach marianne

Wat kun je hiervoor zelf doen en waarvoor maak je een afspraak.

·       Was je voeten iedere dag met water en het liefst zonder zeep.
·       Goed afdrogen na het wassen en vooral ook goed drogen tussen de tenen.
·       Laat je voeten aan de lucht drogen voordat je je sokken aantrekt.
·       Gebruik een voet crème (dagelijks) die is afgestemd op jouw voeten.
·       De nagels regelmatig knippen (dit kun je zelf doen of bij een pedicure)

o   Te lange nagels stoten namelijk tegen de schoenwand met als gevolg blauw nagels.
o   Na het douchen zijn de teennagels zachter, dus een goed moment om deze dan te knippen.
o   Knip nagels ook recht af om ingegroeide teennagels te voorkomen.

·       Elke dag schone sokken.
·       En wissel regelmatig van schoenen.

Heb je tijdens een wandeling last van transpirerende voeten? Neem dan een extra paar sokken mee om deze halverwege te wisselen.
Last van blaren? Laat hier iemand naar kijken die er recht voor zit en daar de juiste materialen voor heeft om deze te behandelen.
Eelt onder de voeten? Laat deze behandelen. Eelt kan namelijk ook weer blaarvorming geven.

Na het wandelen je voeten wassen en masseer deze dan ook gelijk en leg je benen even hoger. Je kunt ook met je voet over een (tennis-)bal heen rollen. Hiermee stimuleer je je bloedsomloop en een sneller herstel van je voeten na je wandeling. En anders laat je je voeten verwennen met een heerlijke ontspannende voetmassage of een cosmetische pedicure. En het ultieme cadeau aan jezelf is natuurlijk een combinatie van deze samen.

Cosmetische pedicure
Met een cosmetische pedicure geef je jezelf een ultieme verwennerij aan je voeten. Door het gebruik van onder andere een voetbad, een scrub en een paraffine bad gaan je voeten zich weer als herboren voelen en loop je op wolkjes weer verder. En daarnaast kan een voetmassage verlichting brengen voor het hele lichaam.

Voetverzorging: het is beter te voorkomen dan genezen.
Dus ben jij een fervent wandelaar, loper of hardloper, maak dan eens een afspraak om je voeten die extra aandacht te geven die ze verdienen.

Praktijk-Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS  Beneden-Leeuwen
M: 06-50280832
W: www.coachmarianne.nl

Wim Nijs Maatwerk en Interieurbouw
Cafe de Bever