Voorbereidingen voor Warme Winterklanken

Nu de eerste herfststormen over Maas en Waal razen, draaien de leden van beide muziekgroepen weer warm voor een uniek gezamenlijk concert. Na een intensieve voorbereiding door de beide besturen en dirigenten, is het nu de beurt aan de leden die in de oefenlokalen de eerste klanken ten gehore brengen.

Op zaterdagavond 14 december zijn deze WARME WINTERKLANKEN voor het publiek te horen in de Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen.

Het publiek kan rekenen op een concert met muziek en liederen die warmte brengen in de donkere dagen van december. Op het programma staat prachtige muziek met een knipoog naar Kerst. Tijdens dit concert wordt gememoreerd dat 75 jaar geleden Maas en Waal “bevrijd“ gebied was, maar juist gedurende deze laatste Oorlogswinter de vrede verder weg was dan ooit. Pas met de algehele vrede in het voorjaar verdwenen de alles verwoestende oorlogshandelingen. Het was een Bevrijding zonder Vrede.

Warme Winterklanken

Opname van de eerste uitvoering van Warme Winterklanken in 2017. Foto: Antonie van den Heuvel

De kerk in Beneden-Leeuwen wordt voor een avond omgetoverd tot concertzaal met professionele verlichting en geluid verzorgd door Luton Audio. Via videoschermen hoeven bezoekers vanaf de zijbeuken niets van het concert te missen. De prima akoestiek in deze mooi gewelfde kerk en de unieke combinatie van instrumenten en mannenstemmen staan garant voor een boeiend kijk en luisterspel voor alle muziekliefhebbers in Maas en Waal.

Voorverkoopadressen:

Druten:
Blokker, Margrietstraat 41
Bruna, Markt 9-3

Boven-Leeuwen:
Kulturhus D’n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5

Beneden-Leeuwen:
Brasserie De Rosmolen, Leliestraat 19
Lemmers Zaadhandel, van Heemstraweg 57

Of via de leden van een van de verenigingen die de kaarten graag voor u regelen.

Markeon
Thomassen, Echte Bakker