22-06-2018 3 min. Patrick van Haren

Vrienden strooiden met mangomomenten

Vrienden strooiden met mangomomenten

Vrienden Ontmoeten 2018, een vrolijk evenement van de stichting Vrienden van Elisabeth.

Ze glundert en kijkt even op naar de vrouw die haar achter haar rolstoel voortduwt en haar stuurt in de richting van de ijscokar van Ohlala. Beide dames krijgen een gratis ijsje aangeboden in een bekertje en laten het zich wel smaken. ‘Wat hebben we het toch goed vandaag hè?’ lacht de begeleidster en legt haar hand op de schouder van de vrouw in de rolstoel. Gelukzalige momenten waarvan er op deze woensdagmiddag 20 juni in verpleeghuis St. Elisabeth ontelbare passeren.

De stichting Vrienden van Elisabeth heeft zich voorafgaand aan deze dag al maanden ingespannen om het evenement ‘Vrienden Ontmoeten 2018’ invulling te geven. Het bestuur van ‘De Vrienden’ weet zich daarbij gesteund door veel vrijwilligers, ondernemers en plaatselijke verenigingen. Ook de familieleden droegen eraan bij en zorgden met elkaar voor vele zogenaamde ‘mangomomenten’, een uitdrukking die de laatste dagen veel in het nieuws is en prima past bij de momenten van genot en aandacht in de zorg.

Het festijn ‘Vrienden Ontmoeten 2018’ is de opvolger van het ‘Rondje Elisabeth’ waarbij muziek, een hapje, een drankje, beleving, entertainment en ontmoeten belangrijke ingrediënten zijn. Het evenement groeit mee met de jaarlijks stijgende belangstelling. En dat is dan ook duidelijk te zien: op het parkeerterrein aan de Beatrixstraat staat een grote feesttent gepland, nog groter dan vorig jaar. Extra ruimte voor gezelligheid, muziek en sfeer. In de tent wordt naar hartenlust meegezongen op de vele bekende nummers van weleer die op voortreffelijke wijze worden vertolkt door toetsenist en zanger Adri van Vlooswijk. Knip-kunstenares Jeanet heeft voor veel mensen een prachtige, heel persoonlijke corsage gemaakt.

Vrienden van Elisabeth

The Melody Players weten de toeschouwers in de Plaza prima te vermaken. Foto: Markeon

In de Plaza zijn nog meer muzikanten aanwezig. Dit zestal vormt The Melody Players en mag zich met recht het huisorkest van Elisabeth noemen. Deze formatie verzorgt namelijk elke laatste maandagavond van de maand een muzikale avond voor dezelfde cliënten en is vandaag ook aanwezig bij Vrienden Ontmoeten. De zaal zit vol met meedeinende mensen, die naast de gezellige herkenbare muziek ook genieten van heerlijke aardbeien.

Bewoners tonen trots hun zelfgemaakte schilderijen en andere creatieve werken. Er zijn kraampjes met boeken, kaarten, oude spulletjes, handwerken, kaarsen en schoonheidsproducten. De Heemkundevereniging Leeuwen is aanwezig met veel fotomateriaal en een soort 'wall of fame' waarop bekende Leeuwenaren uit vroeger tijden zijn te zien. Hennie Driessen van Kunstatelier Oerspectief toonde een schitterend deel van haar collectie.
Vrijwilligers boden zelfgemaakte creaties aan, die gehaakt zijn door 12 dames. Deze groep noemt zich Team Trug in de tèd en zet zich in de aanloop naar de komende Samenloop voor Hoop in om zoveel mogelijk geld voor het goede doel bijeen te vergaren. De opbrengst van de verkoop deze middag zal ook bij het saldo worden opgeteld. Leden van de Historische Vereniging Tweestromenland flaneerden in oude kleding met heldere uitleg en passende verhalen. Vrijwilligers van museum Tweestromenland waren aanwezig met oude gebruiksvoorwerpen en er werden herinneringen opgehaald bij de herkenning van de diverse gereedschappen en voorwerpen. Het is voor veel bezoekers een feest der herkenning, voor anderen een “nieuwe oude wereld”.

Vrienden van Elisabeth

Er is vandaag veel aandacht voor de cliënten van Elisabeth, want daar gaat het natuurlijk om. Hen een onbezorgde en verzorgde middag aanbieden, een evenement dat prima past in de doelstelling die de stichting Vrienden van Elisabeth nastreeft. Zij vragen daarvoor geen aandacht, maar verdienen beslist ook een compliment voor de wijze waarop zij zich onbaatzuchtig inzetten voor het welzijn van deze doelgroep. Zij strooiden vandaag met mangomomenten. En die zijn op de juiste plaatsen geland.

Fotoreportage: Markeon

vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025 vrienden2018025


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.