24-05-2019 2 min. Patrick van Haren

Vriendenactie museum groot succes

Vriendenactie museum groot succes

De vriendenactie van museum Tweestromenland onder de bevolking is een groot succes geworden. Veel vrijwilligers gingen enkele weken geleden met een geluidswagen door de dorpen. Ze zochten contact met de inwoners in de regio en gingen het gesprek aan op straat over het belang van behoud van ons muzeum. De teller staat inmiddels voorbij de 250 vrienden! Het bestuur concludeert hieruit dat het museum leeft bij de bevolking. Door het creƫren van een vriendengroep ontstaat de mogelijkheid om de vrienden via de digitale nieuwsbrief regelmatig te voorzien van alle ontwikkelingen binnen het museum. En dan niet alleen van bijzondere aanwinsten zoals de plastiek van Jac Maris die wij kregen van de basisschool De Leeuwenkuil maar ook over tentoonstellingen die op stapel staan. Op 21 juni openen wij de tentoonstelling Van Wim Zus Jet tot I-pad over de geschiedenis van het onderwijs in het land van Maas en Waal.

Deze week worden onze aanmeldingskaarten via de krant bezorgd bij alle inwoners van de gemeenten Druten en Beuningen. Ook voor deze gemeenten wil museum Tweestromenland het cultuurhistorische middelpunt zijn. Tentoonstellingen over onderwerpen in dit gebied staan op stapel.

Daarop om deze oproep aan alle inwoners van het Land van Maas en Waal: word vriend van ons museum zodat we ons gezamenlijk sterk kunnen maken voor behoud van cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal. Dat kan via het invullen en opsturen van de antwoordkaart, maar het kan ook via onze website www.museumtweestromenland.nl

Museum Tweestromenland


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.