Vrijwilligerspunt ondergebracht bij Sociom

Vanaf 1 april is het Vrijwilligerspunt in de gemeente West Maas en Waal ondergebracht bij Sociom. Voor inwoners die als vrijwilliger aan de slag willen of voor organisaties die hun vacatures willen plaatsen is de vacaturebank weer opengesteld.

Sociom, een brede welzijnsorganisatie, heeft inmiddels 3 jaar aan de weg getimmerd om ook kennis te nemen van het maatschappelijke speelveld in de gemeente West Maas en Waal. Vanuit hun corps business, altijd in de buurt, wordt via allerlei netwerken gewerkt aan een leefbare samenleving. Sociom, vertegenwoordigt door Froukje Drent en Marcelino Thuis is zichtbaar in netwerken van senioren, jongeren, mantelzorgers en vele andere formele en informele samenwerkingsverbanden.

Doordat ze deze kennis hebben aangevuld met de diverse dorpsculturen binnen de gemeenschap werd Sociom als een logische opvolger beschouwd om het Vrijwilligerspunt in West Maas en Waal vorm te geven. Alle organisaties die vacature(s) op de vacaturebank hebben staan, ontvangen binnenkort, per mail een uitnodiging om een account aan te maken op de vacaturebank van Sociom. Met dit account kan iedere organisatie zelf vacature(s) plaatsen en wijzigen. Hiermee wordt de vacaturebank weer actueel. Bewoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen ook een account aanmaken en direct alle vacatures inzien.

Het Vrijwilligerspunt geeft ook informatie en advies op het gebied van uiteenlopende thema’s van vrijwillige inzet. Denk bijvoorbeeld aan het (verbeteren van) vrijwilligersbeleid, vragen op het gebied van wet- en regelgeving of wel of niet werken met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vanaf 1 april is het Vrijwilligerssteunpunt, voorlopig Coronaproof geopend. Dat wil zeggen dat vanaf die tijd mensen hun vragen, vacatures, werkzaamheden kunnen stellen via vrijwilligerspunt@sociom.nl of marcelinothuis@sociom.nl.  Het werktelefoonnummer van Marcelino blijft ook voor deze dienst beschikbaar. Tel: 06 15499259.

U kunt VANAF 1 APRIL een kijkje nemen op de website; vrijwilligers.sociom.nl. Hier hopen we dit jaar vele vacatures op te kunnen zetten voor West Maas en Waal, maar ook hopen we vele mensen de weg naar zinvol en passende vrijwilligerswerk te mogen wijzen.

Mooi en Zo
Kinderdagverblijf Stip & Stap