16-11-2018 2 min. Patrick van Haren

Watergangen worden uitgebaggerd

Watergangen worden uitgebaggerd

Dit najaar gaat de gemeente West Maas en Waal ongeveer 10 kilometer aan sloten en greppels baggeren. Bij baggeren wordt de modder, slib genaamd, uit het water gehaald. Dit wordt gedaan om te blijven zorgen dat het water goed aan- en afgevoerd kan worden.

Wie zijn de aannemers en wanneer voeren wij het uit?
Loonbedrijf Dekkers uit Maasbommel gaat het slib verwijderen. Tijhuis Ingenieurs uit Zwaag houdt de werkzaamheden in de gaten en begeleidt Loonbedrijf Dekkers waar nodig. Zij starten in november met de werkzaamheden. De verwachting is dat in februari alle slib is verwijderd.

Wat gaat u ervan merken?
In het begin merkt u waarschijnlijk niet veel van de werkzaamheden. Loonbedrijf Dekkers wil eerst de sloten baggeren waarbij zij op agrarisch perceel moeten zijn. Dat heeft te maken met het gunstige droge weer op dit moment. Later gaat zij de sloten en greppels baggeren langs wegen. U kunt dus een aantal werkvoertuigen op de weg aantreffen. Dat kan af en toe hinderlijk zijn. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. Houdt u alstublieft ook rekening met de veiligheid van de mensen die hun werk uitvoeren.

Waar wordt gebaggerd?
Op de gemeentelijke website: www.westmaasenwaal.nl kunt u kaarten vinden. Daarop ziet u waar er gebaggerd wordt.

Wat is de kwaliteit van het slib?
Het slib is inmiddels goed onderzocht op verontreinigingen. Bijna al het slib is schoon en mag naast het water op de kant worden verspreid. Niet overal kan dat en wordt het slib afgevoerd. Een klein deel is zo vies dat het ook moeten worden afgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neemt u dan contact op met Martijn Timmermans van de gemeente via telefoonnummer 14 0487. U mag ook mailen naar info@westmaasenwaal.nl

Sloot


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.